ZF News

Circulaţie restricţionată pe Braşov-Predeal din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului

CNADNR: S-a deschis circulaţia pe Sânnicolau Mare-Vama Cenad şi s-a restricţionat pe Braşov-Predeal (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Autor: Departamentul Eveniment

09.12.2012, 12:13 492

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă participanţii la trafic că, duminică, începând cu ora 10.00 s-a deschis circulaţia pe DN 6 sectorul cuprins între Sânnicolau Mare şi Vama Cenad, însă a fost restricţionat pe DN1 între Braşov şi Predeal.

De asemenea, CNADNR precizează ca atât Vama Nădlac, cât şi Vama Cenad au fost închise de autorităţiile ungare.

Până la ora 10.00, sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi cu circulaţie întreruptă sunt A1 Arad – Timişoara, km 503+650 - km 535+850 (măsura întreruperii circulaţiei a fost luată ca urmare a ninsorilor abundente şi intesificării vântului (viscol). DN 6 (Biled - Sânnicolau), km 584+000 – km 617+295, (măsura a fost luată din cauza viscolului puternic, urmând ca odată cu încetarea vântului să înceapă acţiunea de degajare a părţii carosabile); DN 59C (Jimbolia - Sânicolau Mare), km 0+000 – km 41+073, (măsura a fost luată din cauza viscolului puternic, urmând ca odată cu încetarea vântului să înceapă acţiunea de degajare a părţii carosabile).

Compania arată că pe drumul naţional DN 1, sectorul Braşov - Predeal a fost restricţionat traficul pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Măsura a fost luată ca urmare a viscolului puternic şi a precipitaţilor sub formă de ninsoare.

În ceea ce priveste reţeaua de drumuri naţionale din partea de Sud- Vest, Vest şi Nord a ţării, aici exisă durmuri la şes acoperite de un strat de maixm doi centimetri de zăpadă şi la munte sunt acoperite cu un strat de maxim de trei-cinci centimetri de zăpadă pe care se acţionează cu utilaje şi material antiderapant.

CNADNR roagă participanţii la trafic ca în perioada următoare să respecte cu maximă atenţie restricţiile de viteză specifice sezonului, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată).

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la dispeceratul CNADNR la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet: www.cnadnr.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO