ZF News

Clasamentul companiilor de leasing în 2014: creşte competiţia pentru intrarea pe podium

Clasamentul companiilor de leasing în 2014: creşte...

Autor: Ciprian Botea

03.03.2015, 09:08 746

UniCredit Leasing şi-a păstrat anul trecut poziţia de lider al pieţei, cu o cotă de piaţă confortabilă de peste 18%, în timp ce elveţienii de la Impuls Leasing au reuşit să se îndepărteze uşor de pluton şi şi-au consolidat poziţia de al doilea mare jucător din industria de leasing. Competiţia pentru locul al treilea este foarte strânsă, Porsche Leasing, Raiffeisen Leasing şi BRD Sogelease având cote de piaţă de circa 7,5%, potrivit unor surse din piaţă.

UniCredit Leasing a finanţat anul trecut bunuri de 242 mil. euro, cu 16% peste nivelul din 2013, în condiţiile în care piaţa a crescut cu 7%. Următoarea clasată, subsidiara elveţienilor de la Impuls Leasing, a finanţat bunuri de 111 mil. euro şi a ajuns la o cotă de piaţă de 8,6%, după ce a accelerat puternic pe segmentul finanţărilor auto anul trecut.

Aflată pe locul al treilea, Porsche Leasing, care finanţează exclusiv achiziţia de autovehicule, a încheiat cu finanţări de 101 mil. euro şi cotă de piaţă de 7,6%. Porsche a deţinut până anul trecut poziţia a doua în piaţa de leasing, iar acum se luptă cot la cot pentru a-şi păstra locul al treilea cu firmele de leasing afiliate Raiffeisen şi BRD.

Raiffeisen Leasing şi BRD Sogelease au acordat anul trecut finanţări de puţin sub 100 mil. euro, ambele având o cotă de piaţă de 7,5%. Ambele companii au crescut cu două cifre, susţinute de vânzările prin canalul bancar, şi au câştigat cotă de piaţă faţă de 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO