ZF News

O companie de curierat şi un fond polonez vor fi miercuri vedetele lansării pieţei bursiere AeRO de la Bucureşti. Condiţiile de listare pe AeRO sunt mai puţin stricte iar Bursa speră să dea lovitura cu această piaţă

O companie de curierat şi un fond polonez vor fi...

Autor: Ioana Tudor

24.02.2015, 18:23 491

Compania locală de curierat Delivery Solutions, care operează brandul Sameday, şi fondul polonez de tip venture capital Carpathia Capital vor intra la tranzacţionare mâine pe platforma alternativă AeRO operată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Delivery Solutions a fost fondată în 2007 de Octavian Bădescu, care controlează 70% din capitalul social. Listarea Sameday este una tehnică, ceea ce înseamnă că intrarea la tranzacţionare nu va fi precedată de atragerea de capital de la investitori, compania fiind interesată de obţinerea unei valori de piaţă a companiei.

Sameday a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 1,6 milioane de euro, în creştere cu 50% faţă de anul precedent, în condiţii de profitabilitate. Pentru anul 2015, firma de curierat estimează afaceri cuprinse între 2 – 2,5 milioane de euro şi o rată a profitului de două cifre.

Carpathia Capital a fost creată pentru a oferi capital de risc (venture capital) firmelor mici şi mijlocii cu potenţial de creştere din România şi a derulat mai multe plasamente private prin care a strâns până în prezent peste 6 milioane de lei de la investitori. Compania va folosi banii atraşi pentru finanţarea firmelor care vor să se listeze pe AeRO, iar sumele investite în fiecare dintre acestea vor varia între 50.000 de euro şi 150.000 de euro.

Carpathia Capital este o subsidiară a INC Investments Consulting, compania poloneză de consultanţă care a listat 49 de companii pe sistemul alternativ de tranzacţionare NewConnect al bursei de la Varşovia. INC este şi unul dintre consultanţii autorizaţi de BVB pentru a popula AeRO.

Bursa speră să replice prin AeRO sistemului alternativ NewConnect al bursei din Polonia, care a atras la tranzacţionare peste 430 de firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO