ZF News

Continental Timişoara a livrat 40 mil. de componente către constructorii de automobile

Continental Timişoara a livrat 40 mil. de componente...

Autor: Bogdan Alecu

06.03.2015, 17:23 485

Fabrica Continental din Timişoara a produs şi livrat peste 40 de milioane de componente electronice din anul 2007 până în prezent. Volumul de unităţi centrale de control al airbagurilor, frâne electronice de parcare, instrumente de bord şi unităţi centrale de afişare a ajuns în prezent la aproximativ 800.000 de piese fabricate în fiecare lună. Această creştere se datorează strategiei companiei, axată pe simplificare, îmbunătăţirea continuă a expertizei angajaţilor, optimizarea proceselor şi echipamentelor din producţie şi fabricarea de produse de cea mai înaltă calitate.

Din acest an, portofoliul fabricii Continental Timişoara s-a extins cu trei noi produse: sistemul de afişaj pe parbriz, pedala de acceleraţie cu buclă de răspuns şi unitatea de control a suspensiei şi amortizării autoturismului.

„Alocarea acestor produse cu sisteme inteligente fabricii din Timişoara demonstrează încrederea clienţilor faţă de calitatea componentelor realizate aici, confirmă capabilităţile profesionale ale celor 850 de angajaţi şi asigură stabilitatea pe termen lung a centrului de producţie. Vom continua să creştem şi căutăm persoane talentate şi cu spirit de echipă care să ni se alăture“, precizează Franciscoxavier Pujol, directorul fabricii din Timişoara.

Sistemul de afişaj pe parbriz (HUD) redă informaţii relevante precum viteza, date despre navigaţie şi de divertisment, precum şi avertizări, direct pe parbriz. Ecranul virtual al unităţii este perceput la aproximativ 2 metri în faţa şoferului, deasupra motorului, astfel încât acesta este informat de fiecare aspect important din trafic fără să-şi ia privirea de la drum.

Pedala de acceleraţie cu buclă de răspuns (AFFP) reprezintă un accelerator activ cu control integrat, care ţine conducătorul auto la curent cu situaţia din trafic. în conexiune cu eHorizon, şoferul este atenţionat atunci când ar trebui să ridice uşor piciorul de pe acceleraţie sau când este nevoie să schimbe într-o viteză superioară pentru a face economii de combustibil. Mai mult decât atât, într-o situaţie neprevăzută, conducătorul auto este avertizat printr-o vibraţie în pedală, vibraţie la care şoferul este mult mai sensibil decât în cazul unor avertizări acustice sau vizuale.

Bine ajustat, controlul rapid al funcţiei de amortizare şi suspensie este esenţial pentru menţinerea poziţiei ideale a autoturismului pe şosea şi, prin urmare, este o precondiţie fundamentală pentru stabilirea celui mai înalt nivel de siguranţă. Anvelopele, de asemenea, trebuie să aibă o aderenţă foarte bună tot timpul. Cu ajutorul amortizării active, sistemul de suspensie se adaptează după drum şi după condiţiile de condus în câteva milisecunde.Astfel, un control inteligent al amortizaării sporeşte confortul autoturismului în orice situaţie. Scopul acestei interconectări îl reprezintă controlul şi gestionarea sistemelor într-o singură unitate electronică de control pentru odinamică sporită.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO