ZF News

Coreea de Sud va investi 15 miliarde de dolari într-o nouă tehnologie a bateriilor pentru vehicule electrice

Coreea de Sud va investi 15 miliarde de dolari într-o...

Autor: Daniel Belu

23.04.2023, 07:31 5482

Coreea de Sud va investi 20 de trilioane de woni (15 miliarde de dolari) până în 2030 pentru a furniza primele baterii solid-state din lume, în încercarea de a rămâne în faţa competitorilor în cursa vehiculelor electrice, conform Bloomberg.

Investiţia va fi realizată în comun de sectorul public şi cel privat, cu un plan de a deveni prima ţară din lume care va comercializa baterii solid-state, potrivit unei declaraţii a biroului prezidenţial. Planul a fost anunţat în timpul unei întâlniri găzduite joi de preşedintele Yoon Suk Yeol.

Bateriile solid-state au devenit cea mai promiţătoare tehnologie pentru a uşura stocarea energiei electrice şi pentru a reduce preţurile, iar mai mulţi producători importanţi au planuri pentru a le comercializa în acest deceniu, potrivit BloombergNEF. Cu toate acestea, cel mai mare producător de baterii din lume, compania chineză Contemporary Amperex Technology Co. şi-a exprimat scepticismul cu privire la această tehnologie, în timp ce a prezentat miercuri o baterie cu stare condensată.

Anunţul Coreei de Sud a inclus, de asemenea, un plan de cvadruplare a capacităţii de producţie de material catodic în următorii cinci ani şi de începere a producţiei comerciale de baterii litiu-fosfat de fier din 2025.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO