ZF News

Cum arată fabrica de la Slatina a grupului Prysmian în care s-a investit 100 mil. euro. GALERIE FOTO

Cum arată fabrica de la Slatina a grupului Prysmian în...

Autor: Roxana Rosu

15.05.2013, 12:37 2867

Liderul mondial în producţia de cabluri, Prysmian, a finalizat recent o investiţie de 15 mil. euro în fabrica pe care o deţine la Slatina în producţia de cabluri de fibră optică şi spune că din anul 1999 şi până în prezent în compania românească au fost investite aproape 100 mil. euro.

Până în anul 2005 firma s-a numit Pirelli Cabluri şi Sisteme şi făcea parte din grupul Pirelli, pentru ca ulterior grupul italian să externalizeze divizia de cabluri de energie şi telecomunicaţii din care făcea parte şi fabrica de la Slatina către Prysmian, la care acţionar principal este banca de investiţii Goldman Sachs.

În prezent compania locală se numeşte Prysmian Cabluri şi Sisteme şi este parte a celui mai mare producător de cabluri din lume cu afaceri de 8 miliarde de euro în 2012.

Fabrica din Slatina a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 110 mil. euro şi îşi dispută cu grecii de la Icme Ecab Bucureşti supremaţia pe piaţa cablurilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO