ZF News

Cum arată trotuarul rulant Gara de Nord - Pasaj Basarab, inaugurat duminică. Galerie FOTO

Cum arată trotuarul rulant Gara de Nord - Pasaj Basarab, inaugurat duminică

Cum arată trotuarul rulant Gara de Nord - Pasaj Basarab, inaugurat duminică

Autor: Valentin Anghel, Catalin Lupasteanu

03.11.2013, 17:01 9460

Investiţia constă, practic, în şase trotuare rulante - câte trei pentru fiecare sens, cu o lungime de 80 de metri fiecare-, care se deplasează cu 0,5 metri pe secundă.

Trotuarul este acoperit, are o capacitate maximă de 6.000 de persoane pe oră/sens şi este dotat cu senzori de viteză şi pasageri, precizează Primăria Capitalei.

Prezent la inaugurare, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a subliniat că trotuatul rulant este "gama completă de civilizaţie" într-un nod intermodal de tipul celui de la Pasajul Basarab, în care călătorii au acces la toate mijloacele de transport din zonă.

"Chiar dacă nu vor traversa 6.000 de oameni, vor traversa 5.999 şi dacă or avea şi paporniţe şi mămăiţele, şi bătrânii care merg spre gară, tinerii nu vor avea, vor merge ei mai repede decât trotuarul rulant (...), eu ştiu că este gama completă de civilizaţie într-un nod ca ăsta, intermodal", a declarat edilul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO