ZF News

Deutsche Bahn vrea să angajeze 600 de români pentru a ţine contabilitatea grupului în 35 de ţări

Deutsche Bahn vrea să angajeze 600 de români pentru a...

Autor: Bogdan Alecu

10.03.2015, 13:01 9922

Compania de căi ferate germane Deutsche Bahn, una dintre cele mai mari companii de transport şi logistică din lume, cu afaceri anuale de 40 mld. euro, vrea să angajeze 600 de oameni în noul centru de contabilitate din nordul Capitalei.

„În prezent avem 85 de angajaţi şi 2.000 de metri pătraţi  de birouri închi­riate, dar până în 2018 vom ajunge la un total de 6.000 de metri pătraţi şi 600 de salariaţi. Vom angaja inclusiv din uni­versităţi. Având în vedere că ne vom ocupa de con­ta­bi­litate pentru 35 de ţări europene, vom avea nevoie de angajaţi cu bune cunoştinţe de limbi străine“, a spus Mateen Memon, ma­na­ging director al noului centru de contabilitate.

ZF vă recomandă să citiţi şi Antreprenorul care conduce compania vândută americanilor este unul dintre cei mai mari angajatori din România pe Business Magazin

Germanii caută să angajeze vorbitori de limbi străine specializaţi în finanţe, în con­diţiile în care costurile salariale de pe piaţa locală sunt de trei-cinci ori mai mici decât în Germania.

„Este esenţial faptul că în România avem 20.000 de copii care învaţă în limba ger­mană şi 700.000 care o studiază ca limbă străină, ceea ce este foarte atractiv pentru com­paniile germane. De asemenea, Deuts­che Bahn va participa la formarea profe­sio­nală şi pregătirea angajaţilor. Dacă Ro­mânia va extinde investiţiile în infrastruc­tură şi licitaţiile publice vor fi transparente, vom vedea tot mai multe investiţii germane în Ro­mânia“, a spus Frank-Walter Stein­meier, mi­nistrul federal al afacerilor externe al Ger­maniei, prezent la eveni­mentul de inau­gurare al noului sediu.

Întrebaţi care este nivelul salarial al anga­jaţilor din Berlin şi al celor din Bu­cureşti, Mateen Memon, managing director al centrului din Capitală, nu a oferit suma exactă, dar a spus că să ne uităm la salariile medii din Germania şi la cele din România. Sala­riul mediu net în Germania este de 2.200 de euro, în România este de 400 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO