ZF News

Directorul executiv al Ryanair vede o oportunitate pentru aviaţia din Ucraina odată ce războiul se va încheia

Directorul executiv al Ryanair vede o oportunitate pentru...

Autor: Daniel Belu

19.04.2023, 15:42 138

Directorul executiv al Ryanair, Michael O'Leary, a declarat că operatorul de transport aerian cu tarife reduse este pregătit să reia rapid operaţiunile în Ucraina, odată ce va fi din nou sigur să zboare în ţara devastată de război, conform Bloomberg.

Transportatorul a angajat aproximativ 60 de piloţi ucraineni şi circa 80 de membri ai echipajului de cabină care sunt localizaţi în principal la bazele Ryanair din Polonia, în timp ce aşteaptă ca piaţa să se redeschidă în cele din urmă, a declarat O'Leary în cadrul unui panel la Bloomberg New Economy Gateway Europe. Compania aeriană ar plănui să creeze 30 de rute şi să aibă mai multe baze în ţară în termen de 12 luni de la revenire, a spus el.

"Am putea zbura acolo în aproximativ două săptămâni", a spus O'Leary. "Căutăm în mod activ modalităţi şi căutăm unde putem reveni în Ucraina".

Directorul general a declarat că reconstrucţia Ucrainei va oferi o oportunitate uriaşă pentru ca întreprinderile europene să participe şi să accelereze, iar aviaţia va juca un rol cheie, deoarece "ruşii vor arunca probabil în aer drumurile şi podurile pe drumul de ieşire", astfel încât deplasarea oamenilor prin intermediul aeronavelor va fi esenţială.

Înainte de invazia Rusiei în Ucraina şi de închiderea ulterioară a spaţiului aerian al ţării, Ryanair era a doua cea mai mare companie aeriană de pe piaţă, iar O'Leary a prezis că ar putea deveni nr. 1 odată ce viaţa va reveni la normal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO