ZF News

Dragoş Petrescu repetă modelul restaurantului Caru’ cu Bere cu Pescăruşul de pe malul lacului Herăstrău

Dragoş Petrescu, cel mai puternic antreprenor local din industria restaurantelor, îşi face intrarea în zona de nord a Bucureştiului dominată de restaurante care se adresează clienţilor cu venituri mari

Dragoş Petrescu, cel mai puternic antreprenor local din industria restaurantelor, îşi face intrarea în zona de nord a Bucureştiului dominată de restaurante care se adresează clienţilor cu venituri mari

Autor: Cristina Rosca

01.03.2015, 13:18 1047
Antreprenorul Dragoş Petrescu, care con­trolează grupul City Grill ce cuprinde 15 restaurante şi cafenele sub mai multe bran­duri, va prelua admi­nis­trarea restaurantului Pes­că­ruş de pe malul lacului He­răstrău din Capitală.
 
Petrescu, cel mai puternic antreprenor local din industria restaurantelor, îşi face astfel intrarea în această zonă a Bucureştiului dominată de restaurante care se adresează clienţilor cu venituri mari. Până acum Petrescu a cucerit zona centrală a Capitalei, în special centrul istoric unde este printre cei mai importanţi jucători. Aici, el a deschis atât restaurante City Grill, cât şi Hanu’ Berarilor (la limita centrului istoric). Mai mult, tot Petrescu deţine în administrare restaurantul Caru’ cu Bere, printre cele mai cunoscute din România.
 
Un model similar ca la Caru’ cu Bere va aplica antreprenorul şi la Pescăruşul. Astfel, el se va ocupa de operarea localului, urmând să plătească proprietarului o cotă-parte din încasări. În 2013, ultimul an pentru care există date publice, localul operat de firma cu acelaşi nume avea afaceri de 2,2 mil. lei, în creştere cu circa 10% faţă de anul anterior. Acţionarul unic al Pescăruş SRL este Marcel Bouaru, 62 de ani, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
 
Localul Pescăruş construit în 1938 are 840 de locuri, din care 340 în restaurant şi 500 în grădina de vară, conform site-ului propriu. Acesta este un nou restaurant cu istorie în portofoliul grupului, după  Caru’ cu Bere (în administrare) şi cele două berării Hanu’ Berarilor, ambele amplasate în clădiri istorice. Grupul mai deţine şi restaurantele City Grill, cafenelele City Cafe şi localurile Tratoria Buongiorno, în total 16 unităţi.
 
Prin această mutare Petrescu îşi face loc în zona de nord a Bucureştiului unde mai sunt prezente circa 20 de restaurante ce se adresează în principal clienţilor cu venituri mari.
 
Restaurantul Pescăruş se adresează clienţilor cu venituri peste medie, însă nu este concurent direct al localurilor de lux din zonă. Mai mult, compania urmează a păstra acelaşi profil al restaurantului, potrivit datelor ZF.
 
Încă de la crearea grupului City Grill, acesta a targetat clienţii cu venituri medii şi peste medie, fără a testa şi piaţa de lux. Pe acest segment al restaurantelor mass market el se bate cu branduri precum La Mama sau Trattoria Il Calcio. Potrivit ultimelor date ale ZF, grupul controlat de Dragoş Petrescu are venituri anuale de 18-20 de milioane de euro.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO