ZF News

După două decenii de discuţii, alianţa Renault-Nissan se apropie de relansare într-o nouă formulă mai ”echilibrată”, să facă faţă competiţiei feroce pe partea de maşini electrice şi software sofisticat

După două decenii de discuţii, alianţa Renault-Nissan...

Autor: Daniel Belu

23.04.2023, 15:37 1886

Renault SA şi Nissan Motor Corp. încearcă să îi convingă pe investitori că se apropie de un acord final pentru reechilibrarea alianţei lor problematice de două decenii, în timp ce discuţiile se prelungesc mai mult decât se estima, conform Bloomberg.

Companiile colaborează îndeaproape şi se aşteaptă să finalizeze planurile în următoarele săptămâni, a declarat Luca de Meo, directorul general al Renault, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Paris.

"Lucrurile avansează şi nu este o chestiune de luni", a spus de Meo, adăugând că managementul de top de la Renault, Nissan şi partenerul junior Mitsubishi Corp au avut o întâlnire productivă în Japonia săptămâna trecută. "Lucrăm, activăm multe proiecte împreună".

După aproape un an de discuţii, partenerii au prezentat în februarie, la Londra, un acord-cadru prin care Renault îşi va reduce cota de participare la Nissan, iar companiile vor continua planurile pentru o gamă de modele noi alături de Mitsubishi. La momentul respectiv, aceştia au declarat că se aşteaptă să ajungă la acorduri definitive până la sfârşitul primului trimestru.

De Meo a urmărit acest acord în contextul în care încearcă să divizeze afacerile Renault şi să lucreze cu noi parteneri, pe fondul tranziţiei industriei către vehicule electrice şi software din ce în ce mai sofisticat.

Directorul operaţional al Nissan, Ashwani Gupta, a confirmat declaraţiile lui de Meo într-un interviu acordat marţi televiziunii Bloomberg, afirmând că negocierile au fost constructive.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO