ZF News

E oficial: Enel renunţă la vânzarea activelor din România şi merge mai departe cu vânzarea din Slovacia

E oficial: Enel renunţă la vânzarea activelor din...

Autor: Roxana Petrescu

26.02.2015, 11:49 1006

Italienii de la Enel au anunţat azi că au suspendat vânzarea activelor de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, dar că merg mai departe cu procesul de vânzare din Slovacia. 

“Consiliul de administraţie al Enel SpA s-a reunit azi şi a examinat planul anunţat pe 10 iulie 2014 privind vânzarea activelor din Europa de Est. În lumina priorităţilor strategice din planul industrial care va fi prezentat comunităţii financiare pe 19 martie, consiliul a hotărât să suspende procesul de vânzare a activelor de distribuţie şi furnizare din România dar să continue cu vânzarea activelor de generare din Slovacia”, se arată într-un comunicat publicat azi pe site-ul grupului Enel.

Enel a devenit prin intermediul proceselor de privatizare cel mai mare jucător privat din distribuţia şi furnizarea de energie electrică din România, deservind trei regiuni, Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud. Totodată, Enel este unul dintre cei mai puternici investitori în sectorul energiei eoliene din România cu un portofoliu de proiecte de circa 800 de milioane de euro.