ZF News

Electrolux închide fabrica de aragazuri de la Satu Mare, cu 850 de salariaţi, din cauza coronavirus. “Este o măsură pe termen scurt”

Electrolux închide fabrica de aragazuri de la Satu Mare, cu 850 de salariaţi, din cauza coronavirus. “Este o măsură pe termen scurt”

Autor: Cristina Roşca

26.03.2020, 11:42 1487

Grupul suedez Electrolux a închis temporar fabrica de aragazuri de la Sata Mare din cauza coronavirusului care a temperat consumul şi a afectat modul de lucru din mediul de business. În această unitate de producţie lucrează 850 de oameni.

“Aceasta este o măsură pe termen scurt, care ne permite să ne ajustăm programele de producţie în conformitate cu volumele de vânzări preconizate pentru viitorul apropiat. Odată cu recalibrarea stocurilor de resurse necesare pentru buna funcţionare a fabricii şi a volumului de comenzi, vom relansa producţia”, spun oficialii grupului.
La Satu Mare se produc doar aragazuri, conform datelor ZF. Unitatea de producţie, care are o istorie de peste un secol, realiza înainte de a intra în portofoliul suedezilor aragazuri sub brandul Samus, iar după preluare Electrolux a renunţat la brandul local pentru a produce sub mărcile grupului. În 1997, anul preluării, fabrica număra circa 2.300 de angajaţi, faţă de circa 850 în prezent. 

“Este evident că la nivel European ne confruntăm cu turbulenţe serioase ale lanţului de aprovizionare, cu restricţii de circulaţie impuse, iar la nivel local cu închiderea temporară a magazinelor fizice de retail, toate aceste acţiuni având un efect negativ asupra cererii consumatorilor, cât şi asupra operaţiunilor Electrolux România”, spun oficialii companiei.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO