ZF News

Enel rămâne în România. Ceea ce putea fi un deal de peste 1 mld. euro a fost abandonat

Enel rămâne în România. Ceea ce putea fi un deal de...

Autor: Roxana Petrescu

27.02.2015, 00:06 429
Italienii de la Enel au renunţat la planurile de vânzare a activelor de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, dar merg mai departe cu exit-ul din Slovacia, astfel că una dintre cele mai aşteptate tranzacţii ale anului, care ar fi putut reconfigura piaţa locală de profil, a fost abandonată.
 
„Consiliul de administraţie al Enel S.p.A, condus de Patrizia Grieco, s-a întâlnit azi (ieri – n. red.) şi a examinat noutăţile legate de planul anunţat pe 10 iulie 2014 privind renunţarea la activele grupului din Europa de Est. În lumina priorităţilor strategice din planul industrial care va fi prezentat comunităţii financiare pe 19 martie, consiliul a hotărât să suspende procesul de vânzare a activelor de distribuţie şi furnizare din România, dar să continue cu vânzarea activelor de generare din Slovacia“, se arată într-un comunicat publicat ieri pe site-ul grupului Enel.
 
Italienii au anuţat în vara anului trecut că vor să vândă activele din România, unde prin intermediul proceselor de privatizare au devenit cel mai puternic jucător privat din sectorul distribuţiei şi furnizării de energie. Compania deserveşte 2,6 milioane de consumatori din Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud. Enel este în România un business de un miliard de euro care în 2013 a înregistrat un profit operaţional de 289 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO