ZF News

Femeile care au ajuns în poziţii de top management în firme de audit şi consultanţă

Femeile care au ajuns în poziţii de top management în...

Autor: Claudia Medrega

02.03.2015, 00:07 1839

Piaţa de audit şi consultanţă a fost până acum o lume dominată de bărbaţi la nivel de top mana­ge­ment. Conducerea firmelor de audit şi consultanţă este în conti­nuare în mâinile bărbaţilor, însă, în ultimii ani, tot mai multe femei au reuşit să ajungă pe poziţii de partener şi, în unele cazuri, chiar de lider de departament şi rescriu istoria leadershipului în acest domeniu.

În cazul celor mai mari firme de audit şi consultanţă, cunoscute ca Big 4 la nivel mondial, numărul femeilor în poziţii de top management nu este deocamdată foarte mare în România, reprezentând mai puţin de jumătate din totalul partenerilor la nivel local.

O ascensiune puternică a avut Ramona Jurubiţă, care după mai bine de zece ani de carieră în cadrul KPMG România, ani în care s-a confruntat cu provocări cu atât mai dificile cu cât legislaţia fiscală a României

s-a schimbat frecvent, a ajuns partener. Iar anul trecut Ramona Jurubiţă, 36 de ani, a avansat pe poziţia de head of taxation services KPMG România. O poziţie de top ocupă şi Daniela Nemoianu, care este executive partner, head of advisory la KPMG România. Ea este şi membră a consiliului director al AmCham România. În prima linie a managementului KPMG România se mai află Speranţa Munteanu - partener advisory, Aura Giurcăneanu - partener audit, Raluca Soare - partener audit şi Mădălina Racoviţan - partener taxe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO