ZF News

Fond polonez: Bursa de la Bucureşti trebuie să îşi diversifice oferta pe sectoare ca să atragă noi investitori

Fond polonez: Bursa de la Bucureşti trebuie să îşi...

Autor: Ioana Tudor

09.03.2015, 00:05 166
Bursa de la Bucureşti are nevoie de noi listări, dar şi de diversificarea pe domenii de activitate a ofertei pentru a stârni interesul investitorilor străini, spune Marek Buczak, şeful departamentului de pieţe străine la compania  de administrare Quercus TFI, cel mai mare manager de fonduri listat la bursa din Varşovia.
 
Pe piaţa principală a bursei locale se tranzacţionează în prezent acţiunile a 82 de companii. Cele mai tranzacţionate sunt acţiunile companiilor din energie şi cele din domeniul financiar. Indicele de referinţă BET, al celor mai lichide zece acţiuni listate, este dominat de companiile din sectorul energetic.
 
 „Cele mai mari companii de pe bursa de la Bucureşti provin din sectorul energetic plus două bănci. Am vrea să vedem listări de companii private prezente şi în alte sectoare precum cel industrial sau companii cu expunere pe consumul local“, spune managerul polonez.
 
Prezent la Londra la un eveniment organizat de BVB, Fondul Proprietatea şi firma de brokeraj Wood&Co., Buczak a afirmat că este interesat de companii cu perspective mari de creştere, nu doar de cele care oferă dividende ridicate aşa cum sunt companiile din energie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO