ZF News

Fondul Proprietatea s-a descătuşat după ce a spart pragul de 0,6 lei. Astăzi acţiunile cresc cu 3%. Guvernul pregăteşte o nouă lege de despăgubire

Fondul Proprietatea s-a descătuşat după ce a spart...

Autor: Andrei Chirileasa

06.03.2013, 11:54 1874

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) au crescut cu 3,25% în prima oră a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, pe fondul unor tranzacţii de peste 8 milioane de lei. Aceasta este cea mai puternică creştere a acţiunilor FP după cele din primele două zile ale anului.

Acţiunile FP au depăşit ieri pragul de 0,6 lei, închizând uşor peste acest nivel, pentru prima dată după un an. Spargerea pragului psihologic se poate să-i fi impulsionat pe speculatori să intre mai puternic la cumpărare. Preţul a urcat în deschiderea şedinţei de astăzi până la 0,62 lei.

Teoretic, următorul prag psihologic este la 0,65 de lei, în condiţiile în care cea mai mare cotaţie de închidere pentru acţiunile FP a fost de 0,6495 lei, chiar în prima zi de tranzacţionare la bursă, pe 25 ianuarie 2011.

Fondul Proprietatea se tranzacţionează la un discount de 46% faţă de valoarea activului net pe acţiune (VUAN), care la finalul lunii ianuarie era de 1,1507 lei. FP a atins astăzi are o capitalizare de 1,95 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO