ZF News

Fraţii Pavăl au dus Dedeman pe locul 5 în piaţa de bricolaj din regiune

Fraţii Pavăl au dus Dedeman pe locul 5 în piaţa de bricolaj din regiune

Autor: Cristi Moga

26.02.2015, 00:07 3887

Dedeman, compania de bricolaj a fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, a fost anul trecut al cincilea jucător din Europa Centrală şi de Est în funcţie de valoarea vânzărilor, potrivit unui studiu al companiei de cercetare de piaţă PMR din Polonia, care plasează pe primele trei poziţii reţelele internaţionale Leroy Merlin, Kingfisher şi OBI.

Valoarea totală a pieţei regionale de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii a fost estimată anul trecut la 59 de miliarde de euro, iar Dedeman a avut o cotă de piaţă de circa 1,2%, astfel că cifra de afaceri a companiei a fost estimată la peste 700 de milioane de euro. În timp ce Dedeman are operaţiuni doar în România, cele trei reţele din top sunt prezente fiecare în cel puţin trei ţări din regiune. Poziţia a patra este ocupată de reţeaua EpiCentr din Ucraina, cu vânzări estimate la 1,1 mld. euro în 2014.

Piaţa locală de bricolaj (doar retail, fără distribuţie) s-a ridicat anul trecut la circa 9,7 mld. lei (2,2 mld. euro), fiind în creştere cu 2,9%, potrivit analiştilor PMR, care estimează pentru acest an un avans de 6,2%.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO