ZF News

Gala avocaţilor 2017, ediţia a VIII-a: Avocaţii sunt cei care mişcă indirect pieţele şi economia. „Rolul avocatului este de a face lucrurile foarte clare pentru cei implicaţi în tranzacţie”

Gala avocaţilor 2017, ediţia a VIII-a: Avocaţii sunt...

Autor: Alex Ciutacu

27.09.2017, 22:20 1704

Casele de avocatură care au intermediat cele mai mari tranzacţii din anul 2016 din prima parte a anului 2017, acorduri în domenii precum retail, imobiliare, industrie sau energie, tranzacţii de zeci sau sute de milioane de euro, au fost premiate în această seară de Ziarul Financiar în cadrul celei de a VIII-a ediţii a Galei Avocaţilor. Preluarea Profi de către fondul de investiţii Mid Europa Partners, preluarea a 13,6% din E-Distribuţie Muntenia de către Enel sau achiziţia centrului comercial Shopping City Sibiu de către grupul sud-african NEPI sunt doar trei dintre cele zece tranzacţii premiate miercuri seara de către Ziarul Financiar la evenimentul care a reunit peste 100 de avocaţi, consultanţi şi executivi de top.

Producţia, sectorul imobiliar, cel bancar şi retailul continuă să fie vedetele pieţei de fuziuni şi achiziţii din România, unde s-au încheiat peste 150 de tranzacţii, 11 dintre ele fiind mutări de peste 100 de milioane de euro.

Avocaţii şi executivii prezenţi la cea de-a opta ediţie a Galei Avocaţilor organizate de Ziarul Financiar cred că şi în acest an dar şi în anul următor vom continua să vedem acorduri de succes.

Premierea a debutat cu un sector „fierbinte” pentru economie în ultimii ani, în domeniul imobiliar premiul acordându-se caselor de avocatură Reff & Asociaţii (cumpărător) şi PeliFilip(vânzător) pentru tranzacţia dintre fondul de investiţii NEPI şi Argo Real Estate ce a avut ca obiect centrul comercial Shopping City Sibiu.

În domeniul serviciilor financiare, premiul s-a îndreptat spre TMO SPRL – KPMG(cumpărător) şi Schoenherr&Asociaţii(vânzător) pentru asistenţa acordată în procesul de vânzare a portofoliului de credite neperformante Blue Lake de a BCR către B2 Holding şi EOS.

Firma de avocatură Suciu Popa(cumpărător) a câştigat premiul pentru cea mai mare tranzacţie din energie, pentru asistenţa acordată Enel în procesul de preluare a 13,6% din E-Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia.

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din industrie a fost acordat firmelor Bondoc&Asociaţii (cumpărător) şi Maravela&Asociaţii (vânzător), pentru asistenţa acordată în cadrul tranzacţiei dintre Greenbrier şi Astra Rail Industries cu privire la pachetul majoritar.

Pentru cea mai mare tranzacţie de pe piaţa de retail, premiul s-a dus la firmele Bondoc&Asociaţii (cumpărător) şi RTPR Allen&Overy (vânzător), pentru asistenţa acordată în tranzacţia dintre Mid Europa Partners şi Enterprise Investors.

La această ediţie a Galei Avocaţilor, premiul pentru cea mai mare tranzacţie din industria FMCG a fost oferit casei de avocatură Leroy&Asociaţii pentru asistenţa acordată Lactalis în procesul de preluare a Albalact şi Covalact, şi firmei Schoenherr pentru asistenţa acordată familiei Ciurtin, RC2 şi Sigma Bleyzer în procesul de vânzare a Albalact şi Covalact.

Pentru sectorul agricol, firma Popovici Niţu Stoica&Asociaţii(cumpărător) a fost premiată pentru asistenţa acordată Ameropa în procesul de achiziţie a mai multor silozuri.

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie din industria de IT&C, Media şi Online a fost acordat firmei PeliFilip pentru asistenţa acordată în procesul de listare a Digi la Bursa Română de Valori Bucureşti BVB şi casei de avocatură Clifford Chance Badea pentru asistenţa acordată consorţiului de bănci în procesul de listare a Digi la Bursa Română de Valori Bucureşti BVB.

Pentru asistenţa acordată în procesul de listare a Medlife au fost premiate cinci case de avocatură, NNDKP, Schoenherr, Clifford Chance Badea, Leroy&Asociaţii şi RTPR Allen&Overy.

Pentru cea mai mare tranzacţie din auto şi transporturi a fost premiată firma Rădulescu-Muşoi(vânzător), pentru asistenţa acordată Elgan Automotive în procesul de vânzare a unui depozit către fondul de investiţii Globalworth, depozit care ulterior a fost închiriat către Dacia, cel mai mare producător auto local.

Evenimentul a fost organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Bondoc şi Asociaţii, Suciu Popa, PeliFilip, NNDKP, Schoenherr, Popoviciu Niţu şi Asociaţii, Leroy şi Asociaţii, Rădulescu Muşoi, Dentons, RTPR, Arthur Murray, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti şi Florăria Floria.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO