ZF News

Giganţii Lenovo şi Microsoft vin cu o soluţie nouă de colaborare pentru noul mod de lucru hibrid, mizând pe o creştere exponenţială a pieţei de soluţii smart pentru videoconferinţe în următorii ani

 Giganţii Lenovo şi Microsoft vin cu o soluţie nouă...

Autor: Ioana Niţă

14.12.2022, 07:00 293

Gigantul chinez Lenovo, lider pe piaţa de PC-uri la nivel mondial, a lansat recent în România o consolă all-in-one pentru videoconferinţe bazată pe Windows care le permite companiilor să se adapteze la noul mod de lucru hibrid şi să susţină şedinţele şi întâlnirile cu echipa mai uşor într-un mix offline-online, fără o întreagă infrastructură tehnică în spate. Lansarea noului dispozitiv smart pentru colaborare de la Lenovo vine într-un context în care majoritatea companiilor au adoptat modul de lucru hibrid, spaţiile de birouri transformându-se acum în mare parte de la spaţii de lucru individuale la spaţii de lucru colaborative, în condiţiile în care angajaţii vin la birou tocmai pentru a comunica cu echipele şi a socializa.

„Vedem în piaţa de IT din România şi inclusiv în Europa Centrală şi de Sud Est, un apetit crescut al clienţilor noştri de business pentru soluţii inteligente de colaborare, iar Lenovo răspunde acestor nevoi prin soluţiile şi produsele din portofoliul său, unul dintre produse fiind Lenovo ThinkSmart One, primul collaboration bar din lume bazat pe tehnologia Windows. (…)ThinkSmart One este o opţiune versatilă cu costuri reduse de instalare şi mentenanţă, care se adresează nevoile clienţilor noştri, atât din companiile mici şi mijlocii, cât şi din companiile mari, care îşi doresc o schimbare a spaţiilor de lucru tradiţionale, în unele mai dinamice şi bazate pe funcţii de colaborare”, a spus Tudor Bercan, Smart Collaboration Business Development Manager - Central & South-East Europe, Lenovo.

Sistemul ThinkSmart One all-in-one este echipat cu un procesor Intel Core de generaţia a 11-a şi este compatibil cu aplicaţiile cunoscute de videoconferinţă, precum Microsoft Teams Rooms sau Zoom Rooms1. Dispozitivul este dotat cu opt reţele de microfoane cu anulare a ecoului şi a zgomotului, difuzoare stereo de 15 W şi cameră integrată de înaltă rezoluţie, incluzând şi un controller cu ecran tactil de 10,1 inch.

Pe consola ThinkSmart One Smart Collaboration, concepută pentru săli de conferinţă de dimensiuni mici şi mijlocii sau spaţii dedicate home office, rulează sistemul de operare Windows 10 IoT Enterprise, dispozitivul venind la pachet şi cu licenţă de Microsoft Teams Rooms, varianta “basic” fiind gratuită, iar cea “pro” fiind 40 de dolari pe lună per sală. Consola ThinkSmart One este disponibilă la partenerii autorizaţi Lenovo, preţul începând de la 2.969 euro.

Reprezentanţii Lenovo şi Microsoft nu au făcut precizări cu privire la ţinta de vânzări pentru acest dispozitiv nou pe piaţa din România, însă au subliniat faptul că există un potenţial foarte mare de creştere a segmentului de soluţii smart de colaborare în condiţiile în care piaţa locală se aliniază tendinţelor de la nivel global care arată că 90% dintre companii nu dispun de echipamentele potrivite pentru colaborarea între echipe, conform unui studiul Frost & Sullivan din 2021.

“După studiile pe care le facem noi sau partenerii consacraţi pe piaţă, ne aşteptăm la o creştere de şase ori a numărului de echipamente de videoconferinţă vândute şi implementate pe piaţă în următorii ani, la nivel global. Clădirile de birouri clar trebuie să se adapteze la noul mod de lucru, însă vedem inclusiv la companiile mici care lucrează din apartamente sau din vile că prima nevoie acum este cum să facă să se interconecteze pentru că au o sală, un televizor mare, etc., dar nu se pot auzi şi vedea cu cei care nu se află în sala aceea. (…) „Astăzi, mai mult decât oricând, oamenii au nevoie de o experienţă de colaborare integrată, care să pună toţi participanţii pe picior de egalitate, indiferent dacă aceştia participă la o întâlnire din sala de conferinţe, din clasă, laborator, sala de şedinţe, de la biroul de acasă sau chiar de pe drum”, a precizat Robert Pufan, Cloud Solution Architect for Modern Work – Central & Eastern Europe, Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO