ZF News

Guvernul a început negocieri pentru Tarom, va ceda peste 51% din acţiuni doar unei companii europene

Guvernul a început negocieri pentru Tarom, va ceda peste...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

04.06.2015, 11:33 271

Guvernul a început negocierile cu mai multe companii, printre care Turkish Airlines, pentru vânzarea unui pachet de acţiuni la Tarom, iar statul va păstra 51% din titluri dacă investitorul va fi din afara UE sau va ceda majoritatea dacă proprietarul va fi o companie europeană, afirmă premierul Ponta.

Întrebat, joi, de presă dacă în cazul Tarom este o "afacere închisă" deja cu Turkish Airlines, prim-ministrul a arătat că negocierile pentru privatizare au început, dar că încă nu este încheiată nicio înţelgere.

"Mi-aş fi dorit să fie o afacere închisă, din nefericire nu este aşa. Tarom e o companie bună, cu perspectivă regională bună, dar trebuie restructurată, să revină pe profit, iar noi sunt decişi să atragem un investitor strategic. Există negocieri, dar încă nu e nimic oficial, desigur, cu mai multe companii. Suntem deschişi la orice investitor serios care ar putea ajuta Tarom să se modernizeze", a spus Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO