ZF News

Guvernul vrea să-l ţină un an la Romgaz pe „regele locurilor de joacă“

Guvernul vrea să-l ţină un an la Romgaz pe „regele...

Autor: Radu Bostan

27.02.2015, 00:05 308
Ministerul Energiei vrea să prelun­gească până la un an mandatul de ad­ministrator Romgaz (simbol bursier SNG) al lui Dragoş Dorcioman, pro­prietarul unei firme specializate în con­strucţia locurilor de joacă, numit pro­vizoriu în board luna trecută.
 
Mandatul temporar al lui Dragoş Dor­cioman ar fi durat până la urmă­toarea adunare generală a acţionarilor, programată pentru 17 martie. Cum alt administrator nu a fost găsit între timp, Ministerul Energiei va propune păstrarea lui Dorcioman în funcţie timp de un an sau până la selecţia unui alt membru al boardului în conformitate cu Ordonanţa 109/2011 privind guvernanţa corporativă la companiile de stat.
 
Dragoş Dorcioman a preluat man­datul în Consiliul de Administraţie al Romgaz la 2 februarie, fiind adus de minister, acţionarul principal al producătorului de energie, în locul lui Sergiu Manea, vicepreşedinte la BCR. Manea demisionase la sfârşitul anului 2014, după remanierea guvernamentală în urma căreia ministrul energiei Răz­van Nicolescu a fost schimbat cu Andrei Gerea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO