ZF News

Hidroelectrica vrea să investească în acest an 300 milioane euro în retehnologizarea a trei hidrocentrale

Hidroelectrica vrea să investească în acest an 300...

Autor: Carol Dan

24.02.2015, 14:16 773

"Vrem să achiziţionăm capacităţi de producţie în ţări limitrofe României. Posibil să cumpărăm câteva sute MW în eolian în România", a declarat marţi avocatul Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Borza a afirmat, la conferinţa ZF Power Summit, că în 16 martie ar urma să fie semnat contracul de modernizare a hidrocentralelor.

El a adăugat că ar putea să efectueze, tot în luna martie, o vizită în Senegal, pentru că priveşte cu mare încredere spre Africa, un nou "El Dorado" pentru investiţii.

Potrivit lui Borza, Hidroelectrica are lichidităţi de 800 milioane de lei, şi, dacă ar identifica proiecte viabile, ar putea să împrumute 1 miliard de lei la o dobândă de 1-1,5%.

De asemenea, Hidroelectrica vrea să deschidă în luna martie o filială de trading cu energie în Serbia, iar până la finele anului vrea să aibă astfel de reprezentanţe şi în Austria şi Germania.

Producătorul de electricitate este controlat de stat, prin Ministerul Energiei. Compania este în insolvenţă de la începutul anului trecut.

Hidroelectrica a asigurat anul trecut circa 30% din producţia naţională de energie, livrând cu 25% mai multă electricitate faţă de 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO