ZF News

Indicatorul de încredere macroeconomică pentru România acordat de CFA a fost revizuit în scădere

Indicatorul de încredere macroeconomică pentru România...
25.02.2015, 10:45 453

Indicatorul de încredere macroeconomică acordat de CFA România pentru luna ianuarie a fost revizuit negativ faţă de ultima valoare, ajungând la valoarea de 59,8. Reducerea s-a datorat exclusiv componenţei de anticipaţii a indicatorului. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 44,8, în creştere cu 3,7 puncte faţă de valoarea înregistrată în exercitiul anterior, iar indicatorul anticipaţiilor a scăzut la 67,3 (cu 2,5 puncte sub nivelul înregistrat în decembrie 2014) ,conform unui raport al CFA România.

În ceea ce privesşte cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat un curs anticipat de 4,5000 pentru ambele orizonturi de anticipaţii, faţă de valorile de 4.4550 şi respectiv 4.4600 înregistrate în luna anterioară pentru orizontul de 6 luni si respectiv 12 luni.

CFA Romania a lansat în luna mai 2011 Indicatorul CFA Romania de Înceredere Macroeconomică, indicator prin care doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor finaniari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanţii sunt membri ai CFA Romania şi candidaţii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA. Indicatorul de incredere macroeconomică ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia românească) este calculat pe baza a 6 intrebari cu privire la:

• Condiţiile curente - referitoare la mediul de afaceri şi piata muncii;

• Anticipaţiile pe un an pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale

Citiţi aici raportul complet al CFA România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO