ZF News

Instagram mută majoritatea personalului de la Londra la New York

Instagram mută majoritatea personalului de la Londra la...

Autor: Daniel Belu

20.04.2023, 13:15 153

Instagram îşi relochează majoritatea personalului, inclusiv pe şeful platformei de socializare, Adam Mosseri, de la Londra la New York, ca parte a unui efort de restructurare de amploare la compania mamă Meta, conform Financial Times.

Compania a construit în ultimele luni un nou centru în Marea Britanie, unde îşi au sediul echipele de inginerie şi de produs, dar acum le cere lucrătorilor să se mute în SUA, potrivit a trei persoane care cunosc aceste planuri. Mosseri s-a mutat din California la Londra în urmă cu mai puţin de opt luni.

Instagram va avea sediul în principal la New York, potrivit a două persoane care cunosc planurile, unde are deja echipe mari de angajaţi care lucrează la colaborarea cu creatorii de conţinut ai platformei.

Londra a fost primul birou internaţional al Instagram, înfiinţat în 2013. Anul trecut, oraşul a fost cea mai mare bază internaţională de inginerie a Meta din afara SUA, cu aproximativ 4.000 de angajaţi.

De atunci, compania de social media a anunţat că va renunţa la peste 20.000 de locuri de muncă, ca parte a unui exerciţiu de reducere a costurilor la nivelul întregii companii, inclusiv prin închiderea unor birouri din întreaga lume. Reducerile au fost anunţate în noiembrie şi martie, iar luna viitoare sunt aşteptate noi disponibilizări, potrivit a două persoane familiare cu restructurarea.

Meta a refuzat să comenteze, întrucât a declarat că un proces formal de consultare pentru restructurare este în curs de desfăşurare. Mutările companiei au fost raportate pentru prima dată de Bloomberg.

Retragerea de la Londra semnalează dorinţa directorului general al Meta, Mark Zuckerberg, de a readuce Instagram, cea mai populară aplicaţie a sa în rândul utilizatorilor mai tineri, sub control centralizat.

Mosseri s-a alăturat companiei în 2008 şi a condus echipa care a dezvoltat fluxul de ştiri al Facebook. El a fost numit şef al Instagram în 2018, când cofondatorii iniţiali ai aplicaţiei au părăsit compania.

Ambiţiile sale pentru Londra, unde a anticipat construirea unei echipe mari, au fost zdrobite de reducerile de costuri ale Meta, potrivit a două persoane care cunosc operaţiunea.

În timp ce Zuckerberg reducea numărul de locuri de muncă, vizând în mod explicit "managerii de mijloc pentru a lua decizii mai rapid", echipa Instagram a fost restructurată sporadic şi deseori raporta în SUA pentru instrucţiuni, a adăugat una dintre persoane.

Vestea vine în contextul în care Meta se pregăteşte să raporteze săptămâna viitoare rezultatele primului trimestru. După rezultatele sale anuale din martie, compania a recuperat 88 de miliarde de dolari din declinul anterior de 89 de miliarde de dolari al valorii sale de piaţă, cauzat de rezultatele sale din trimestrul al treilea şi de anxietatea investitorilor din cauza declinului publicităţii şi a unui pariu costisitor pe metavers.

Analiştii preconizează că perspectivele sale se vor îmbunătăţi datorită redresării pieţei de publicitate şi a creşterii presiunii de reglementare asupra rivalului său, TikTok, deţinut de chinezi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO