ZF News

O gură de oxigen pe piaţa muncii: trei din patru angajatori vor să recruteze anul acesta

O gură de oxigen pe piaţa muncii: trei din patru...

Autor: Corina Mirea

09.03.2015, 00:06 445
Peste 70% din companiile locale spun că 2015 va fi anul creşterilor de personal, unu din doi angajatori având în plan mărirea echipei chiar cu mai mult de 10% faţă de 2014, potrivit unui studiu realizat recent de platforma de recrutare online Hipo.ro.
 
Cele mai multe joburi scoase la concurs în următoarele 12 luni vizează poziţiile din departamentele de software, de vânzări, de suport şi din zona de inginerie.
 
„Studiul vine să ajute candidaţii, dar şi angajatorii să îşi stabilească un nivel real al aşteptărilor. Pentru anul acesta angajatorii sunt optimişti în ceea ce priveşte evoluţia numărului de angajaţi din compani­ilor lor, ceea ce se vede şi în planurile pe care ei le au din perspectivă salarială. Dacă în urmă cu un an 50% din companii se gândeau să acorde măriri de salariu, în 2015 au ajuns la 60%“, spune George Samoilă, project manager al portalului de cariere Hipo.ro.
 
Deşi sunt multe companii care intenţionează să îşi crească efectivele de personal cu peste 10% anul acesta, puţini şi măresc veniturile angajaţilor cu aceste procente, în pofida unor iniţiative legislative menite să le aducă celor care lucrează mai mulţi bani pe cardul de salariu, cum ar fi reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, aplicată de la finalul lui 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO