ZF News

​OMV despre Marea Neagră: Este cea mai mare descoperire de gaze din istoria noastră. Ne apucăm din nou de foraj din 2013

​OMV despre Marea Neagra: Este cea mai mare descoprire de gaze din istoria noastra. Ne apucam din nou de foraj din 2013

Autor: Roxana Petrescu

21.11.2012, 13:05 2777

La finalul anului viitor Petrom, cea mai mare compania din Romania, va incepe o noua campanie de foraj de explorare in Marea Neagra dupa ce prima sonda sapata la mare adancime a identificat o acumulare de gaze naturale de circa 84 de miliarde de metri cubi.

"Aceasta este cea mai mare descoperire de gaze din istoria OMV. Dupa ce am vazut structura din Romania, ne-am implicat in proiecte similare in Ucraina si Bulgaria. Ne pregatim sa incepem o noua faza de foraj de explorare de la finalul anului viitor", a declarat Gerhard Roiss, CEO-ul OMV, actionarul majoritar al Petrom.

La randul sau Jaap Huijskes, membru al directorratului OMV, responsabil pentru activitatea de explorare si productie, a precizat ca grupul OMV este incantat de descoperirea de gaze din Romania, dar ca productia nu va incepe mai devreme de zece ani de zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO