ZF News

(P) AWS, cea mai bună soluţie pentru a migra în cloud cu precizie, rapiditate şi încredere

(P) AWS, cea mai bună soluţie pentru a migra în cloud...

Autor: Publicitate

12.09.2022, 17:11 325

În era hiper-competitivă de astăzi, din ce în ce mai multe companii îşi accelerează migrarea în cloud, însă pe piaţă există o varietate de firme care oferă servicii de migrare în cloud, de aceea este important să ai un partener de încredere care să te ajute în transformarea digitală.

Toate companiile îşi propun să devină mai eficiente din punct de vedere al costurilor, mai agile şi mai inovatoare în modul în care îşi desfăşoară activitatea, iar soluţia este reprezentată de cloud computing. Cloud computing-ul poate fi implementat în diferite moduri, în funcţie de ce servicii are de fapt nevoie o companie. Atunci când se analizează strategia de migrare în cloud, o companie trebuie să ia în considerare doi factori. Primul este modelul de implementare - cloud public, cloud privat, cloud hibrid şi multi-cloud, iar al doilea factor este categoria de servicii. Va fi vorba de SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service) sau IaaS (Infrastructure as a service)?

Există câteva abordări diferite de migrare pe care o companie poate alege să le adopte. De la un "lift & shift" de bază (cunoscut sub numele de re-host), care implică transferul datelor şi aplicaţiilor dintr-un centru de date local la un cloud public, la trecerea la un sistem de operare complet nou bazat pe cloud (re-platform), cu avantajul reducerii cheltuielilor operaţionale, până la o actualizare a componentelor aplicaţiei pentru a se conforma noilor standarde (re-factor). Cu toate acestea, o migrare în cloud ar putea implica, de asemenea, mutarea datelor şi a aplicaţiilor de la o platformă sau furnizor de cloud la altul, un model cunoscut sub numele de migrare de la cloud la cloud. Un al treilea tip de migraţie este cea către uncloud, cunoscută şi sub numele de migrare inversă în cloud sau de-clouding, în care datele sau aplicaţiile sunt mutate din cloud şi înapoi într-un centru de date local.

Serviciile de migrare în cloud ale Accenture oferă un set evolutiv de servicii, de la strategie la execuţie, pentru a ajuta companiile să transforme aplicaţiile existente, permiţând atingerea obiectivelor de afaceri.

 

Accenture şi AWS, partenerii ideali pentru procesul de migrare în cloud

Companiile care doresc să renunţe la infrastructurile depăşite şi din ce în ce mai ineficiente, cum ar fi serverele învechite sau dispozitivele firewall potenţial nesigure, sau la soluţiile hardware sau software care nu mai funcţionează la capacitate optimă, au la dispoziţie mai multe opţiuni, iar Accenture este compania care lucrează cu toţi jucătorii importanţi din domeniul cloud din industrie. Unul dintre aceşti jucători de top din domeniul cloud este Amazon Web Services (AWS).

Accenture şi AWS au un parteneriat care se întinde pe o durată de 13 ani. În acest timp, cele două companii au colaborat la peste 1.000 de proiecte, au peste 100.000 de sarcini de lucru în cloud AWS, peste 25.000 de resurse de cloud AWS instruite, 10.000 de certificări AWS şi 600 de clienţi AWS Cloud Managed Services.

Beneficiile migrării către cloud includ agilitate şi flexibilitate sporite, capacitatea de a inova mai rapid, o gestionare mai bună a aşteptărilor crescute ale clienţilor şi performanţă îmbunătăţită. Una dintre companiile care a migrat către cloud-ul AWS cu ajutorul Accenture este Generali Vitality. Compania a dorit să ofere clienţilor săi din Germania, Austria şi Franţa recompense şi prime de asigurare reduse pentru a face paşi simpli către un stil de viaţă sănătos, dar în acelaşi timp să-şi dezvolte baza de clienţi dincolo de aceste pieţe. Astfel, compania a încheiat un parteneriat cu Accenture pentru a colabora în domenii relevante din punct de vedere strategic - experienţa utilizatorului şi cloud computing - şi pentru a unifica abordarea de proiectare între unităţile de afaceri şi dincolo de graniţele geografice.

Colaborarea a avut ca rezultat o platformă care permite Generali Vitality să fie mult mai rapidă, mai flexibilă şi să evolueze în mod constant produsul, precum şi să fie mai relevantă pentru membrii săi. Soluţia a inclus o dezvoltare complet nativă în cloud capabilă să abordeze scalabilitatea, viteza de dezvoltare şi operaţiunile reduse în producţie, utilizând Amazon Web Services (AWS). Beneficiile soluţiei implementate se potrivesc, de asemenea, cu obiectivele Generali Vitality pentru o lume mai sustenabilă şi mai sănătoasă pentru membrii săi. Prin utilizarea AWS, Generali Vitality a făcut un pas substanţial către obiectivele Generali de reducere a emisiilor de CO2, determinate de eficienţa mai mare a cloud computing-ului.

Prin valorificarea puterii AWS şi a Cloud, Accenture a creat instrumente şi acceleratoare care aduc precizie, viteză şi amploare proiectelor de migrare în cloud. Printre acestea se numără: Accelerate for Cloud (A4C), care automatizează 50% din sarcinile obişnuite şi care a reuşit să migreze până la peste 1.200 de sarcini de lucru/lună, şi Data Lake Accelerator for AWS, care asigură un transfer de date cu 30% mai rapid al seturilor mari de date către AWS Cloud. În ceea ce priveşte securitatea, Secure Cloud Foundation for AWS oferă cel mai flexibil model de securitate pentru AWS, cu 90% din resursele de bază pentru cloud definite în şabloane.

O companie care decide să treacă la platforma cloud AWS beneficiază de o reducere de 20-40% a costului total, cu reducerea Opex şi Capex, o creştere de 10 ori a productivităţii personalului, un timp de răspuns de 5 ori mai rapid şi o fiabilitate a serviciilor de 99%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO