ZF News

(P) Cercetare românească de top: premieră tehnologică la CSi Group

(P) Cercetare românească de top: premieră tehnologică...

Autor: Publicitate

19.10.2015, 13:29 1312

CSi Group, lider mondial în soluţii automatizate de paletizare, a lansat pe piaţă noul i-Pal, un model dezvoltat iniţial în Olanda, dar îmbunătăţit semnificativ datorită ingeniozităţii inginerilor români. Acesta poate gestiona 35 de cutii pe minut şi 40 de paleţi pe oră, iar ca funcţionalitate adăugată realizează şi împachetarea cu folie a paleţilor.

Primul model de i-Pal a fost realizat în 2005, la centrul din Olanda al grupului. Gândit pentru a fi folosit ca model, prototipul s-a bucurat de un interes crescut din partea clienţilor, astfel că instalaţia robotizată pentru paletizare a devenit un produs extrem de cerut. „Echipele de cercetare au lucrat permanent la dezvoltarea lui – în total, în cei zece ani s-au adunat 100 de mii de ore de cercetare din partea echipelor de ingineri. În primii ani, specialiştii noştri din Olanda au lucrat la dezvoltarea produsului, dar ulterior inginerii români s-au implicat tot mai mult, astfel că putem spune că peste 75% din produsul pe care îl vedeţi astăzi, inclusiv funcţionalitatea adăugată în premieră de împachetare cu folie a paleţilor, a fost conceput de inginerii de la Cluj”, declară Jan de Bruijn, CEO CSi Group.

De altfel, acesta punctează importanţa centrului românesc al grupului: după o dezvoltare accentuată în ultimii ani, majoritatea activităţii de cercetare a CSi se desfăşoară în prezent la Cluj-Napoca. „Avem o colaborare foarte bună şi cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, am implicat echipe de profesori şi studenţi de aici în cercetare şi dezvoltarea de noi produse şi vă pot spune că am fost impresionaţi de nivelul de pregătire al tinerilor români”, spune şi Kees Oosting, COO CSi Group.

În Europa, grupul are unităţi de cercetare şi producţie în Olanda (la Raamsdonksveer, sediul central) şi România (la Cluj-Napoca). Dezvoltarea accentuată a centrului românesc a dus şi la inaugurarea unui nou centru de producţie pentru sistemele de paletizare – PAC. Situat în imediata vecinătate a fabricii existente, aici sunt dezvoltate, testate şi puse în aplicare toate conceptele de standardizare şi modularizare a producţiei, concepte care sunt ulterior implementate la nivel mondial. Datorită tehnologiei inteligente folosite, timpul de livrare a unei instalaţii robotizate personalizate va scădea de la 4-8 luni, cât era înainte, la 8-10 săptămâni, un record în domeniu. De asemenea, instalarea la fabrica beneficiarului va fi realizată în 48 de ore, faţă de câteva săptămâni, cât era până acum. La CSi PAC Cluj-Napoca funcţionează şi centrul de specializare al companiei, unde vin şi angajaţii de la unităţile de producţie din Olanda şi China ale grupului. În acest fel, Clujul îşi întăreşte rolul de centru de importanţă majoră al CSi Group.

Inaugurările au marcat la începutul lunii octombrie aniversarea de zece ani a CSi România. „Ne bucurăm să avem acum aici, la Cluj-Napoca, cel mai modern centru de producţie al grupului şi să vedem împreună rodul atâtor zeci de mii de ore de cercetare din partea echipei de ingineri în noul i-Pal. Datorită performanţelor înregistrate până în prezent, activitatea CSi la Cluj-Napoca se va dezvolta în anii următori, ceea ce înseamnă noi locuri de muncă, taxe şi impozite către stat, dar şi satisfacţia de a pune oraşul pe harta tehnologiei internaţionale în acest domeniu”, spune Sorin Nuţiu, directorul general al CSi România. Compania are peste 270 de angajaţi la Cluj, iar în anul următor estimează că va mai angaja aproximativ 50 de persoane. În total, CSi Group are 460 de angajaţi, iar în 2014 a înregistrat o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro. Unităţile de producţie din Olanda şi România deservesc cu precădere piaţa europeană. Anul trecut, CSi a deschis o fabrică în China, pentru clienţii din Asia, iar în 2016 va deschide o unitate de producţie şi în Mexic, pentru piaţa americană. Printre clienţii CSi se numără Mars incorporated, P&G, Nestle, Friesland Campina, Reckitt Benckiser, JTI, TetraPak, Pepsico, Unilever, Kellog’s, Danone, Mondelez International, Philip Moris, British American Tobacco .CSi Group a fost înfiinţat în 1964 şi în scurt timp a devenit furnizor de încredere în domeniul soluţiilor automatizate de paletizare şi lider în industria de manipulare inteligentă a produselor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO