ZF News

(P) Laptopurile sunt principalul vector de atac cibernetic. Dell Technologies oferă soluţia completă pentru protecţie

(P) Laptopurile sunt principalul vector de atac...

Autor: Publicitate

22.03.2022, 17:27 535

Dacă înainte de pandemie, posibilitatea de a lucra de la distanţă era considerată un beneficiu suplimentar pentru angajaţi, acum această opţiune începe să devină noua normă în rândul organizaţiilor. Munca de la distanţă sau în format hibrid aduce însă şi provocări noi în ceea ce priveşte securitatea laptopurilor, iar companiile trebuie să pună în echilibru mobilitatea angajaţilor cu ameninţările cibernetice.

Ce riscuri aduce transformarea digitală?

Odată cu transformarea digitală accentuată, şi ameninţările cibernetice au devenit din ce în ce mai frecvente. Conform cercetărilor întreprinse de către Dell Technologies:

  • 84% dintre liderii IT consideră că este mai dificil să prevină pierderea de date în contextul muncii la distanţă.
  • 48% dintre angajaţi declară că este puţin probabil să urmeze procedurile de siguranţă a datelor atunci când lucrează de acasă.
  • Pe fondul pandemiei globale de COVID-19 s-a înregistrat o creştere de 148% a atacurilor de tip ransomware.
  • Costul estimat al daunelor globale cauzate de criminalitatea informatică în 2021 este de 6 trilioane de dolari.

Hackerii consideră că laptopurile sunt o vulnerabilitate uşor de exploatat

Conform Ponemom Institute, 68 dintre organizaţii s-au confruntat cu cel puţin un atac la nivel de endpoint care a compromis datele sau chiar întreaga infrastructură IT. Un alt raport Verizon indică faptul că aplicaţiile Windows şi documentele Office sunt printre principalele tipuri de fişiere care pot ascunde ameninţări de tip malware. În acest context, cele mai uzuale aplicaţii şi tipuri de fişiere folosite în contextul mobilităţii forţei de muncă devin tocmai cele care lasă spaţiu unor breşe de securitate în lipsa unor soluţii de protecţie performante.

Cum putem răspunde acestei ameninţări?

Dell Technologies propune mediului de business dispozitive moderne şi sigure, integrate cu tehnologii Intel, precum Laptopul Latitude 7420, care face parte din gama celor mai inteligente PC-uri comerciale din lume şi oferă funcţionalităţi de securitate sporită.

Certificat cu Intel Evo vPro şi echipat cu cea mai sigură versiune de Windows de la momentul actual, Windows 11, Latitude 7420 foloseşte inteligenţa artificială şi caracteristici avansate de securitate încorporată, inclusiv izolarea bazată pe hardware, criptarea şi protecţia împotriva programelor malware.

Securitate integrată avansată prin sistemul de operare Windows 11

Windows 11 funcţionează pe baza modelului de securitate Zero Trust, combinând atributele de securitate ale dispozitivului, cum ar fi TPM 2 (Trusted Platform Module) cu autentificarea multi-factor pentru a proteja identitatea utilizatorului şi datele companiei. De la Windows Hello, care protejează identitatea şi confidenţialitatea utilizatorilor, la noile controale de confidenţialitate pentru locaţie, cameră şi microfon, laptopurile Latitude, integrate cu Windows 11, creează un ecosistem profesional bazat pe securitate şi productivitate.

Siguranţă la nivelul întregului cont de utilizator cu autentificare biometrică prin Windows Hello

Când 81% din atacurile cibernetice sunt cauzate de furtul de credenţiale, iar peste 70% din parole sunt refolosite, autentificarea biometrică devine esenţială şi oferă o barieră suplimentară pentru protecţia întregului cont de utilizator. O astfel de autentificare de tip multi-factor împiedică până la 99.9% din atacuri.

Securitate extinsă a dispozitivelor profesionale cu Dell SafeBIOS

Doar în primul an de pandemie, 44% dintre organizaţii s-au confruntat cu cel puţin un atac la nivel hardware sau BIOS. Atacurile BIOS sunt greu de depistat cu unelte convenţionale şi pot cauza pagube semnificative. Folosind tehnologie bazată pe Intel Boot Guard şi Intel BIOS Guard, Dell SafeBIOS este o funcţionalitate integrată în sistemele Latitude şi asigură securitatea la nivel de BIOS.

Protecţie inteligentă şi confidenţialitate a datelor de business

Latitude 7420 integrează funcţia Safescreen în ecranul laptopului, pentru a proteja orice date sensibile din cadrul organizaţiei, fata de persoanele din proximitatea utilizatorului.

Gestionare eficientă a ameninţărilor, cu serviciul SafeGuard and Response

Hackerii experimentaţi vor încerca să evite sistemele de prevenţie pe care şi cele mai pregătite organizaţii le construiesc. SafeGuard and Response este însă o soluţie unică în industria hardware prin care ameninţările cibernetice sunt detectate, izolate şi eliminate înainte ca situaţia să devină critică şi să pună în pericol organizaţia.

În contextul mobilităţii forţei de muncă, laptopurile Dell rămân printre cele mai sigure dispozitive din lume pentru că oferă metode de prevenţie, detectare şi răspuns împotriva atacurilor cibernetice. Explorează gama profesională Latitude aici sau creează-ţi cont pe transformation-experts.ro/ pentru a rămâne conectat la cele mai noi informaţii despre cybersecurity.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO