ZF News

Percheziţii într-un dosar vizând fundaţia care organizează concursul şcolar "Evaluare în educaţie"

Percheziţii într-un dosar vizând fundaţia care...

Autor: Andrei Dumitrescu

05.03.2015, 10:04 513

Anchetatorii vor duce la audieri 29 de persoane, în dosarul deschis în urma unei sesizări făcute de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din ANAF, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că în dosar sunt vizaţi reprezentanţii Fundaţiei Evaluare în Educaţie, suspectaţi că şi-au însuşit taxele de participare la concursul şcolar organizat de aceasta la mai multe materii şi că nu au plătit impozite.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2008-2013 suspecţii, în calitate de reprezentanţi ai unei fundaţii având ca obiect de activitate organizarea unor concursuri şcolare, şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiei cheltuieli fictive", a precizat Poliţia Capitalei.

Anchetatorii suspectează că prejudiciul produs de reprezentanţii fundaţiei în urma infracţiunii de delapidare se ridică la aproximativ 7,6 milioane de lei. De asemenea, prin ascunderea sursei impozabile şi înregistrarea achiziţiilor fictive s-ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ancheta Poliţiei Capitalei se desfăşoară sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

La concursul "Evaluare în educaţie", organizat de fundaţia cu acelaşi nume, pot participa elevii din clasele I-VIII, precum şi cei ai clasei pregătitoare, fiind organizat pentru disciplinele Limba română, Matematică, Engleză, Fizică şi Informatică.

Concursurile "Evaluare în educaţie" au fost scoase de pe lista avizată de Ministerul Educaţiei la începutul anului 2013, însă acestea au fost organizate în continuare în şcoli, pentru fiecare probă taxa de participare plătită de elevi fiind de câte 20 de lei. Fundaţia "Evaluare în Educaţie" a primit totuşi un acord scris din partea ministerului, însă fundaţia nu a fost inclusă pe lista concursurilor avizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24