ZF News

Peste 50 de companii britanice caută oportunităţi de afaceri în infrastructură şi energie în România

Peste 50 de companii britanice caută oportunităţi de...

Autor: Cristina Cuncea

09.03.2015, 16:15 421

Misiunea se află pe 9 şi 10 martie în Bucureşti, iar iniţiativa, care are scopul de a stimula tranzacţiile comerciale cu România, va fi condusă de Brian Wilson, ambasadorul comercial al UKTI (Agenţiei guvernamentale britanice pentru comerţ şi investiţii).

Vizita face parte dintr-un efort mai amplu care vizează dublarea tranzacţiilor comerciale ale Marii Britanii cu Europa Centrală şi de Est (ECE) la 30 de miliarde de lire sterline, până în 2020. Reprezentanţii companiilor britanice care vor vizita România sunt delegaţi ai Great Mega Mission 2015, iar pe durata a două zile, aceştia vor explora oportunităţile locale de afaceri, din sectoare strategice cum ar fi transport public, managementul resurselor de apă, mediu, energie nucleară, petrol şi gaze naturale.

"România, ca multe alte state din Europa Centrală şi de Est, are la dispoziţie o resursă extraordinară de dezvoltare, respectiv accesarea şi utilizarea cu succes a fondurilor europene. Este atât în interesul Marii Britanii, cât şi al ţărilor din ECE, ca industria britanică să joace un rol cheie în acest proces de modernizare. Fie că este vorba despre domeniul transportului, al managementului apei, cel nuclear sau de petrol şi gaze, companiile britanice vor fi aici pentru a identifica parteneri locali de afaceri, alături de care să îşi pună în aplicare proiectele şi să îşi demonstreze experienţa şi expertiza", a declarat Wilson într-un comunicat.

Misiunea comercială are scopul de a promova oportunităţile de afaceri din România şi de a le prezenta oamenilor de afaceri din Marea Britanie, având în vedere resursele şi, implicit, numeroase oportunităţi de dezvoltare ale României.

"Poziţionarea geografică a ţării este strategică în regiune, situaţie de care România poate beneficia. De asemenea, potenţialul capitalului uman este extrem de ridicat, în domenii foarte căutate în prezent - inginerie, IT, energie. În acelaşi timp, companiile care participă la evenimentul Mega Mission 2015 sunt implicate în aceste domenii de afaceri vitale pentru economia unei ţări, ceea ce înseamnă că putem avea toată încrederea în rezultatele concrete ale acestui eveniment deosebit şi în efectele sale benefice asupra mediilor de afaceri din România şi Marea Britanie", a declarat Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti.

UKTI ajută companiile înregistrate în Marea Britanie să îşi desfăşoare cu succes activitatea în economia globală, punându-le la dispoziţie instrumentele necesare pentru a fi competitive la nivel mondial. De asemenea, UKTI susţine companiile străine să facă investiţii în economia britanică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO