ZF News

Phantom Serenity, cea mai spectaculoasă limuzină de peste 1 mil. euro, sub semnătura Rolls-Royce. Galerie foto

Phantom Serenity

Phantom Serenity

Autor: Bogdan Alecu

05.03.2015, 14:14 932

Rolls-Royce a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva o reinterpretare a limuzinei Phantom denumită Serenity, prezentată cu o vopsea revoluţionară cu aspect perlat şi un interior dominat de aspecte florale cu temă japoneză, nu doar de piele fină, ci şi de mătase.

Limuzina, creată pentru a fi pe gustul unui client care deja a achitat-o, a fost prezentată pentru a demonstra până unde poate ajunge gradul de complexitate al automobilelor Rolls-Royce. Şi dacă o limuzină Phantom are un preţ de pornire de circa 400.000 de euro, una precum Serenity poate ajunge la peste un milion de euro, având în vedere că automobilul nu mai poate fi considerat un vehicul ci o operă de artă.

Vopseaua „Mother of Pearl” este una dintre cele mai scumpe dezvoltate până acum de un constructor auto şi oferă un efect triplu perlat. De asemenea, vopseaua a fost lustruită timp de 12 ore. La interior Serenity dispune de inserţii cu motive florale din mătase naturală pictată manual la care s-au lucrat mai bine de 600 de ore.

Scaunele faţă sunt îmbrăcate în piele albă şi dispun de cusătură din mătase naturală, în timp ce planşa de bord dispune dispune de inserţii din lemn de cireş şi bambus.

Modelele speciale precum Phantom Serenity reprezintă o cotă tot mai mare din vânzările Rolls-Royce la nivel mondial, unde aproape 90% din maşinile vândute sunt personalizate de către clienţi.

Gradul de complexitate al maşinilor este unul la cel mai înalt nivel, în condiţiile în care spre exemplu se poate personaliza până şi „stelele” de pe plafonul limuzinei ce pot fi aranjate în funcţie de constelaţii, sau pot fi aranjate în funcţie de cerul dintr-o anumită zi cum ar fi ziua cuiva de naştere. De asemenea, toate inserţiile din lemn sunt lucrate manual, iar procesul poate dura de la zeci la sute de ore, în funcţie de complexitatea modelului.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO