ZF News

Portret de senator. Fala lui Cezar Măgureanu: turnător la Securitate, bancher la "găuri negre", politician migrator, prieten cu un interlop

Portret de senator. Fala lui Cezar Măgureanu: turnător la Securitate, bancher la "găuri negre", politician migrator, prieten cu un interlop

Autor: Andrei Luca POPESCU

15.10.2011, 12:37 992

Senatorul giurgiuvean Cezar Măgureanu a turnat la Securitate de la vârsta de 21 de ani, oferind informaţii despre colegii săi de facultate, apoi despre cei de serviciu. Cu toate acestea, instanţa supremă l-a absolvit de acuzaţia oficială de colaborator al Securităţii.

După Revoluţie, el a lucrat la aproape toate instituţiile bancare care au devenit celebre sub denumirea de "tunuri", provocând prejudicii băneşti imense statului şi clienţilor. În 2008, Măgureanu a devenit un politician remarcabil prin viteza sa: a schimbat trei partide în trei ani.

În aceste zile, senatorul de Giurgiu a intrat în lumina reflectoarelor ca un apropiat al grupării interlope "Butoane", al cărei lider - Octavian Grecu, a girat un credit bancar contractat de fiica senatorului împreună cu soţul ei, pentru una dintre firmele care le aparţin.

Senatorul Cezar Măgureanu a intrat în politică în 2008, când a devenit consilier judeţean în Giurgiu, din partea PNL. A părăsit funcţia la scurt timp, fiind ales senator din partea PNL în toamna aceluiaşi an.

La sfârşitul anului 2009, el i-a abandonat pe liberali şi a trecut la PDL, la scurt timp după gestul similar al deputatului de Giurgiu Dan Păsat, actualmente judecat pentru trei acte de şantaj şi şapte operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia de parlamentar. Măgureanu a fost răsplătit de PDL cu funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene de partid.

În luna februarie a anului 2010, Cezar Măgureanu a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Giurgiu, după ce deputatul PDL Victor Boiangiu i-a cedat locul în fruntea organizaţiei.

La sfârşitul anului 2010, Măgureanu iese din PDL, activând ca senator independent, iar în 2011 este preluat de UNPR, devenind viceliderul grupului UNPR din Senat.

Citiţi mai multe despre cazul 'Butoane" pe www.gandul.info .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO