ZF News

Preţurile producţiei industriale s-au redus în ianuarie cu 2,1% anualizat, mai mult pe piaţa externă

Preţurile producţiei industriale s-au redus în...

Autor: Raluca Ghinea

03.03.2015, 10:34 138

În comparaţie cu decembrie 2014, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,3% per total, cu o reducere a acestora de 0,8% pentru piaţa externă, în timp ce pentru piaţa internă s-au păstrat la acelaşi nivel, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Creşteri ale preţurilor producţiei industriale s-au consemnat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (0,7%), a bunurilor intermediare (0,2%), şi a celor de uz curent (0,1%). Pe de altă parte, industria bunurilor de capital a consemnat o diminuarea a preţurilor de 0,3%, iar industria energetică de 1,2%.

Faţă de ianuarie anul trecut, preţurile s-au redus cu 2,1% pe total piaţă, cu cea mai importantă scădere în industria energetică, de 6,8%. Alte reduceri de preţuri au fost înregistrate în industria bunurilor de capital (-1,9%) şi a bunurilor intermediare (-0,4%), în timp ce industria bunurilor de folosinţă îndelungată a avut preţuri mai mari cu 1,2%, iar cea a bunurilor de uz curent cu 0,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO