ZF News

Regina Maria se îndreaptă spre o tranzacţie de 100 mil. €

Foto: Andreea Alexandru

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Ioana David

20.02.2015, 00:07 2535

Regina Maria, unul dintre marii jucători de pe piaţa privată, ar putea să-şi schimbe anul acesta acţionariatul în urma unei tranzacţii ce poate merge spre o valoare de nouă cifre în euro.

Mai multe fonduri de investiţii, dar şi jucători strategici se „încălzesc“ pentru a participa la un proces de vânzare a companiei, care anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 55 de milioane de euro şi un EBITDA de 8,3 milioane de euro.

Informaţii despre vânzarea companiei şi despre nivelul record la care ar putea ajunge piaţa locală de servicii medicale au existat încă de la finalul anului trecut, dar acestea nu au fost nici confirmate, dar nici infirmate de reprezentanţii companiei.

Într-o întâlnire cu presa din această săptămână, Fady Chreih, directorul executiv, nu a dorit să comenteze situaţii „ce ţin de ac­ţionariat”, spunând numai că mana­gementul este focusat pe livrarea cifrelor bugetate.

Anul acesta, Regina Maria ţinteşte afaceri de 67 de milioane de euro şi un EBITDA de 12 milioane de euro.

„Din punctul de vedere al unui investitor, un astfel de activ ar putea fi cuplat cu alţi jucători din piaţă, aşa încât suita finală de tranzacţii să depăşească 100 de milioane de euro, pragul minim de investiţii pentru unele fonduri de private equity care până acum nu au considerat România interesantă“, a spus Sergiu Neguţ, consultant în servicii medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO