ZF News

Romcab vrea să se transfere la cota bursei

Romcab vrea să se transfere la cota bursei

Autor: Roxana Pricop

24.02.2015, 18:45 531

Acţionarii producătorului de cabluri Romcab Târgu Mureş (MCAB), companie evaluată în prezent la circa 46,9 mil.lei (10,6 mil. euro), au aprobat transferul companiei de pe piaţa RASDAQ, ce urmează să se desfiinţeze în octombrie, pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, la categoria standard.

Cel mai mare acţionar al companiei, cu 69% din capital, este furnizorul de piese auto şi accesorii Sadalbari, controlat de omul de afaceri Zoltan Prosszer.

Al doilea cel mai mare acţionar este banca americană Morgan Stanley, unul dintre giganţii de pe Wall Street, cu o participaţie de 14,6% din capital.

Compania este condusă din funcţia de preşedinte de Sebastian Vlădescu, fost ministrul al Finanţelor în guvernele Tăriceanu şi Boc.

Romcab a încheiat anul 2013 cu afaceri de 466 mil.lei, aproape duble faţă de anul precedent, şi cu un profit net de 21,4 milioane de lei, faţă de un câştig net de 6,8 mil.lei în 2012.

Acţiunile MCAB au crescut cu 1,2% în şedinţa de azi, până la un preţ de 5 lei/titlu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO