ZF News

Şapte premiere româneşti la Salonul Auto de la Geneva

Şapte premiere româneşti la Salonul Auto de la Geneva

Autor: Bogdan Alecu

03.03.2015, 00:03 880
Dacia va prezenta şapte premiere în cadrul Salonului Auto de la Geneva, din care una reprezintă o nouă versiune pentru SUV-ul Duster şi şase ediţii limitate, câte una pentru fiecare model din gama sa, realizate cu ocazia împlinirii a zece ani de când a fost relansat brandul pe piaţa europeană.

În 2005, la insistenţele presei şi clienţilor vest-europeni Re­nault a luat decizia de a lansa marca românească şi în Occident, nu numai pe pieţele emergente, aşa cum era stabilit iniţial. Cea mai importantă premieră a Dacia de la Geneva va fi noul Duster echipat cu motorul pe benzină de 1,2 litri TCe supraalimentat, 125 CP, cuplat la o transmisie 4x4 şi care va respecta direct normele de poluare Euro 6. Până în prezent motorul era disponibil doar în varianta cu tracţiune faţă şi respectând normele Euro 5. Trecerea la noile standarde se va realiza pentru întreaga gamă Dacia după data de 31 august anul acesta.

Totodată, Dacia va prezenta o ediţie aniversară a modelelor sale. Acestea vor veni în noua culoare Albastru Cosmos şi vor fi disponibile cu o ediţie îmbunătăţită a sistemului multimedia Media Nav în versiune Evolution şi cu tapiţerie Albastru Sombre. În ceea ce priveşte echiparea, maşinile vor veni cu sistem de climatizare, tempomat şi volan din piele. Sistemul multimedia va dispune de conexiune prin USB şi Bluetooth cu telefoanele de tip smartphone cu sistem de operare Android sau iOS.

În cadrul Salonului, Renault va prezenta crossoverul compact Kadjar, model realizat prin combinarea platformei tehnice preluate de la modelul Nissan Qashqai cu noua linie de design a Renault implementată de designerul Laurens van den Acker. De asemenea, constructorul francez va veni la Geneva şi cu o versiune îmbunătăţită a modelului electric ZOE, ce va fi disponibil şi în România în primăvara acestui an. Printre cele mai spectaculoase premiere se numără şi noul supercar Ford GT, noul Audi Q7, Audi R8, Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse la Finale, ediţia de final de producţie pentru cel mai rapid automobil de serie din lume, Ford Focus RS, dar şi limuzina de lux Mercedes-Maybach Pullman.

 

Ce aduce Geneva 2015

În cadrul Salonului Auto de la Geneva, care începe astăzi pentru presă şi joi pentru public, vor fi prezentate în total 131 de premiere mondiale şi europene. În total, vor fi 220 de expozanţi din 30 de ţări ce vor împărţi o suprafaţă de 110.000 mp. Cu toate că este mult mai restrâns comparativ cu saloanele de la Frankfurt sau Paris, Geneva este privit, ca şi Elveţia, ca un „teritoriu“ neutru, nefiind dominat nici de mărcile germane şi nici de cele din Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO