ZF News

Se caută investitori pentru un activ strategic al României. Preţul de pornire este de 91 mil. euro. Ce alte condiţii cheie mai sunt?

Se caută investitori pentru un activ strategic al...

Autor: Roxana Petrescu

23.05.2022, 09:03 1122

Termocentrala Mintia, una dintre cele mai mari unităţi de producţie a energiei electrice din România, aflată în portofoliul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), va fi scoasă la vânzare, potrivit unui anunţ al Expert Insolvenţă, adminstratorul judiciar al CEH.

“Preţul total de pornire al licitaţiei care va avea loc în data de 15.07.2022 la sediul SCEH SA din Petroşani, este de 91.236.832,87 euro, exclusiv TVA. În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în data de 29.07.2022, apoi în 12.08.2022 şi ulterior în 26.08.2022, în aceleaşi condiţii de preţ şi locaţie”, se arată în anunţul Expert Insolvenţă.

Ţinând cont de importanţa centralei pentru zona de nord-vest a ţării, viitorul cumpărător trebuie să se angajeze la o serie de investiţii astfel încât unitatea să se poată înscrie în logica tranziţiei energetice.

„Raportat la importanţa domeniului energetic şi impactul pe care o astfel de investiţie îl va avea pentru întreaga comunitate din zonă şi pentru Sistemul Energetic Naţional, acţionarul, Ministerul Energiei, a impus anumite condiţii cumpărătorului, precum realizarea unei noi capacităţi energetice de 800MW în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă până la finele anului 2026. Pentru respectarea condiţiilor impuse, caietul de sarcini prevede o serie de sancţiuni, până la desfiinţarea vânzării şi plata de daune-interese.”

Centrala are cinci grupuri energetice cu o capacitate totală de 1.075 MW. Cu o istorie de peste 50 de ani, Termocentrala Mintia a fost oprită anul trecut în luna martie.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO