ZF News

Şeful BVB: Următoarele listări pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO vor avea loc în luna martie

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti

Autor: Ioana Tudor

04.03.2015, 00:04 500
Noi listări pe sistemul alternativ de tran­zacţionare AeRO operat de bursa de la Bucureşti vor avea loc în a doua jumătate a lunii martie.

„Următoarea rundă de listări pe AeRO va avea loc în luna martie. Susţinem un proiect care ar trebui să iasă pe piaţă în aproximativ două săptă­mâni“, a afirmat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Relansat pe 25 februarie, AeRO a atras două companii:  firma de curierat Delivery Solutions (simbol bursier SDAY), care deţine brandul Sameday, şi fondul polonez Carpathia Capital (CRPC).

Acţiunile firmei de curierat au intrat pe piaţă la preţul de 7,5 lei/unitate, cu un discount de 19% faţă de preţul la care a fost evaluată compania de consultantul autorizat. Cotaţia acţiunilor a urcat cu 8% la 8,1 lei după primele cinci şedinţe de tran­zac­ţionare.

Compania a ajuns la o capitalizare bursieră de 8,1 milioane de lei, de la 7,5 milioane de lei la momentul intrării în piaţă. Listarea Delivery Solutions a fost una tehnică, fără ofertă publică de acţiuni.

„Listarea pe AeRO ne-a confirmat aşteptările, capitalizarea companiei a crescut. Probabil că în prima parte a anului se va epuiza pachetul de 10% disponibil pentru vânzare şi aşteptăm să ne îndeplinim obiectivul de eliminare totală a discountului la care se tranzac­ţionează acţiunile“, spune Octavian Bădescu, fondatorul Delivery Solutions, care deţine 70% din firmă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO