ZF News

Şeful fondului imobiliar NEPI lansează o companie pentru investiţii logistice şi industriale cu un capital de 100 de milioane de euro

Martin Slabbert, CEO al fondului sud-african de investiţii NEPI

Martin Slabbert, CEO al fondului sud-african de investiţii NEPI

Autor: Cristi Moga

09.03.2015, 00:06 737
Martin Slabbert, fondator şi CEO al fondului sud-african de investiţii NEPI, intenţionează să lanseze o nouă companie de investiţii şi dezvoltare imobiliară ce se va concentra asupra sectorului industrial şi logistic din regiunea Europei Centrale şi de Est, bugetul iniţial de investiţii fiind estimat la 100 de milioane de euro.
 
„Suntem în proces de lansare a unei noi companii publice de dezvoltare şi investiţii imobiliare ce se va concentra pe proiecte industriale şi logistice din regiunea Europei Centrale şi de Est. Această afacere va face parte din aceeaşi categorie cu NEPI şi Resilient (companii listate pe bursa de la Johannesburg, având o capitalizare comună de aproape 6 miliarde de euro) şi ambele companii vor fi probabil acţionari ai noii entităţi. Pentru acest proiect au fost alocate fonduri iniţiale de aproximativ 100 de milioane de euro şi pot fi realizate tranzacţii chiar şi înainte de lansarea oficială, care este programată la mijlocul anului 2015“, a declarat pentru ZF Martin Slabbert.
 
Sud-africanul a declarat că deocamdată nu a ales un nume pentru noua companie, dar a recrutat o echipă de management separată de conducerea NEPI. Slabbert va fi investitor şi membru în consiliul de administraţie al acestei companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24