ZF News

Sergiu Manea, vicepreşedintele BCR, a avut un venit net de 2 milioane de lei în 2014

Sergiu Manea a lucrat şapte ani la Viena înainte de a fi recrutat de BCR de pe funcţia de partener la firma austriacă de asset management şi consultanţă financiară Ithuba Capital

Sergiu Manea a lucrat şapte ani la Viena înainte de a fi recrutat de BCR de pe funcţia de partener la firma austriacă de asset management şi consultanţă financiară Ithuba Capital

Autor: Adelina Mihai

05.03.2015, 00:03 2080
Sergiu Manea, 42 de ani, vicepreşedintele executiv al BCR, a avut anul trecut venituri nete de 1,97 milioane de lei din mandatul de la BCR, ceea ce înseamnă o medie lunară de 164.000 de lei (echivalentul a 37.000 de euro).

Venitul anual încasat de Manea la BCR apare în declaraţia de avere pe care a publicat-o în calitate de membru în consiliul de administraţie al companiei de stat Romgaz. Documentul a fost completat pe data de 18 februarie 2015, iar Manea a ocupat funcţia de administrator la Romgaz în perioada iulie- decembrie 2014.

Din 2012 încoace Manea ocupă funcţia de vicepreşedinte executiv trezorerie, pieţe de capital & Group Large Corporates şi este membru al Comitetului Executiv în cadrul BCR. El este unul dintre reprezentanţii generaţiei tinere de bancheri români care în ultimul deceniu şi-au consolidat cariera lucrând în bănci din străinătate, precum Citibank, ING, Bank Austria Creditanstalt sau ABN Amro.

Înainte să vină în România, Manea a lucrat şapte ani la Viena şi a fost recrutat de BCR de pe funcţia de partener la o firmă austriacă de asset management şi consultanţă financiară, Ithuba Capital (ocupată în perioada 2010- 2012).

Reprezentanţii BCR au venit ieri cu o precizare legată de ştirea apărută iniţial pe www.zf.ro, cu titlul “Salariu de bancher de top scos la iveală: 37.000 de euro net pe lună la BCR”, potrivit căreia valoarea de 37.000 de euro nu este salariul lunar, suma  fiind compusă din “salariul de bază şi compensaţii reportate aferente unor ani anteriori ai mandatului de membru al Comitetului Executiv”. BCR nu a precizat valoarea salariului lunar al lui Manea. Sergiu Manea a fost de la începutul activităţii în BCR membru al Comitetului Executiv.

Anul trecut, BCR a avut active în valoare 61 de miliarde de lei şi pierderi de 2,8 miliarde de lei pe fondul creşterii provizioanelor.