ZF News

Siceram Sighişoara vede afaceri de 75 mil. lei. „Piaţa construcţiilor a dat semnale de revenire“

Siceram Sighişoara vede afaceri de 75 mil. lei....

Autor: Andreea Neferu

03.03.2015, 00:06 476
Producătorul de materiale de construcţii Siceram Si­ghi­şoara a încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri de 68 mil. lei (15,3 mil. euro), în creştere cu aproape 13% faţă de 2013.
 
„S-a observat o uşoară revenire a sectorului de con­struc­ţii, în special pe rezidenţial“, spune Nicolae Neag, direc­torul co­mercial al Siceram. Pro­dusele de zi­dărie (cărămizi) au generat 48% din rulajul com­pa­niei anul tre­cut, în timp ce învelitorile (acoperişuri) au adus 38% din cifra de afaceri, iar diferenţa a fost asigurată de vânzările de produse artizanale şi folie de polietilenă.
 
Pentru anul acesta, reprezentantul companiei estimează că rulajul Siceram va creşte cu 10%, până la aproape 75 mil. lei (17 milioane de euro).
 
„Piaţa, mai ales pe rezidenţial, a dat unele sem­ne de re­ve­nire, rămâne de văzut dacă vor continua şi anul acesta aceste semnale şi rămâne de văzut dacă încep in­ves­tiţiile şi în sectorul de stat, paralizat în ultima perioadă de in­te­resele elec­t­orale şi politicianiste. În mod cert, creşterea su­me­lor in­ves­tite de stat în sectorul construcţiilor poate fi un fac­tor de­ci­siv (pentru stimularea acestei pieţe – n.red.)“, afirmă Neag.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO