• Leu / EUR4.9090
  • Leu / GBP5.8036
  • Leu / USD4.7494
ZF News

Star Taxi lansează plata taxiului cu cardul bancar direct de pe smartphone

Star Taxi lansează plata taxiului cu cardul bancar direct de pe smartphone

Aplicaţia Star Taxi este disponibilă în Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj, Constanţa şi Iaşi.

Autor: Adrian Seceleanu

25.04.2013, 19:50 3922

Utilizatorii aplicaţiei pentru smartphone-uri Star Taxi, care permite comanda unui taxi via internet fără apelarea dispeceratului, a introdus, printr-un parteneriat cu integratorul de plăţi online PayU, o soluţie de plată a călatoriei cu cardul bancar, direct din aplicaţia de pe telefon.

Pentru a putea plăti călătoria cu cardul utilizatorii Star Taxi trebuie să parcurgă câţiva paşi, respectiv introducerea datelor cardului în aplicaţie şi protejarea acestora cu un cod de securitate, selectarea cardului ca modalitate de plată la iniţierea unei comenzi pentru un taxi.

“Când ajunge la destinaţie, utilizatorului i se afişează în aplicaţie cât costă cursa, are posibilitatea dacă doreşte să rotunjească suma pentru a lăsa ceva în plus şoferului pentru serviciile bine prestate şi alege opţiunea "Slide to pay”. După ce plata a fost efectuată, utilizatorul va primi o chitanţă pe email. Pentru plăţi viitoare, utilizatorul nu mai trebuie să îşi înregistreze cardul, ci doar să autorizeze acele plăţi prin introducerea codului de securitate ales”, potrivit reprezentanţilor celor două companii.

“Implementarea plăţii direct din aplicaţie împreună cu PayU este o dezvoltare firească: vrem să le oferim utilizatorilor opţiuni complete, servicii integrate, corelate cu toate celelalte beneficii ale unei aplicaţii pentru telefoane inteligente”, a declarat Florin Stoian, CEO al Star Taxi.

“Parteneriatul cu StarTaxi ne ajută să venim în întâmpinarea cumpărătorilor cu noi instrumente de plată care să faciliteze interacţiunea cu furnizorul serviciilor”, a declarat Andreia Stavarache, Sales & Marketing Manager PayU.

Aplicaţia Star Taxi poate fi descărcată atât pe Android (www.startaxi.ro/and) cât şi pe iOS (www.startaxi.ro/ios) şi este disponibilă în Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj, Constanţa şi Iaşi.

Aproximativ 1.500 de şoferi sunt disponibili, prin intermediul aplicaţiei, în cele 6 oraşe în care Star Taxi este prezentă. În cele 6 luni de la lansare au fost plasate 750.000 de comenzi prin intermediul aplicaţiei.

Aplicaţia Star Taxi este dezvoltată de compania FDSV Online SRL.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9090
Diferență: -0,0855
Ieri: 4.9132
Azi: 4.7494
Diferență: -1,1098
Ieri: 4.8027
Azi: 5.8036
Diferență: -0,0809
Ieri: 5.8083
Azi: 5.0470
Diferență: -0,2096
Ieri: 5.0576