ZF News

Strategia de investiţii a SIF Moldova: 73% din active sunt miezul, iar 6,6% sunt portofoliul „sell“

Strategia de investiţii a SIF Moldova: 73% din active...

Autor: Roxana Pricop

06.03.2015, 00:05 657
SIF Moldova (SIF2) şi-a împărţit activele de 1,368 miliarde de lei în trei portofolii dis­tincte cărora le va aplica strategii per­sona­lizate de administrare: 73,5% din active sunt considerate portofoliul „core“ ce asigură sta­bi­litate prin dividende. Alte 5,5% din active sunt „deţinerile majoritare“ cărora le vor fi aplicate strategii de tip private equity. Un por­to­foliu de 6,6% din active, format în principal din deţineri istorice şi denumit „sell“, va fi vândut sau mutat pe o companie specializată în managementul activelor –Asset Invest SA, pe care SIF-ul o controlează.
 
Restul de 14,33% sunt incluse în categoria de alte active.
 
Din portofoliul de active „core“ în valoare de circa un miliard de lei fac parte investiţiile în acţiunile Banca Transilvania care deţin o pon­dere de 29,4% din active, urmate de acţiunile Fondului Proprietatea (10,5%) şi de com­paniile din sectorul energetic (Petrom, Transgaz Romgaz, Transelectrica), BRD şi investiţiile în acţiunile celorlalte SIF-uri (Oltenia, Muntenia şi Banat-Crişana).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO