ZF News

Tether va mina bitcoin în Uruguay folosind energie regenerabilă

Tether va mina bitcoin în Uruguay folosind energie...

Autor: Daniel Belu

31.05.2023, 12:58 184

Gigantul criptomonedelor, Tether, pregăteşte o operaţiune de minat bitcoin în Uruguay, folosind energie regenerabilă, în timp ce compania caută să îşi diversifice sursele de venit pentru a-şi susţine stablecoin-ul USDT, conform CNBC.

Compania a declarat marţi că intenţionează să îşi investească resursele în producţia de energie regenerabilă, marcând astfel prima sa incursiune în sectorul energetic.

Tether a adăugat că este în căutare de "experţi în domeniu" pentru a sprijini extinderea sa în domeniul energiei regenerabile. Minarea bitcoin este cunoscută ca fiind o activitate care consumă multă energie, bazându-se pe o reţea de calculatoare din întreaga lume pentru a verifica dacă tranzacţiile sunt legitime şi pentru a pune în circulaţie noi monede.

"Prin valorificarea puterii bitcoin şi a capacităţilor de energie regenerabilă ale Uruguay-ului, Tether deschide calea în ceea ce priveşte minarea sustenabilă şi responsabilă de bitcoin", a declarat Paolo Ardoino, directorul tehnic al Tether.

"Angajamentul nostru de neclintit faţă de energia regenerabilă asigură faptul că fiecare bitcoin pe care îl extragem lasă o amprentă ecologică minimă, menţinând în acelaşi timp securitatea şi integritatea reţelei bitcoin."

La începutul acestei luni, Tether a declarat că îşi va schimba strategia de gestionare a trezoreriei pentru a începe să investească o parte din profitul său net în bitcoin.

Compania s-a angajat să folosească până la 15% din profitul său net pentru a cumpăra bitcoin, imitând strategiile unor întreprinderi precum Tesla şi MicroStrategy.

Tether emite ceea ce se numeşte stablecoin, un token care, spre deosebire de bitcoin şi de alte criptomonede, este menit să deţină o valoare stabilă în orice moment.

USDT este cel mai mare stablecoin de pe piaţă, cu un volum de circulaţie de peste 83,2 miliarde de dolari, potrivit datelor CoinGecko. Acesta concurează cu USD Coin de la Circle şi BUSD de la Binance.

Tether spune că fiecare dintre token-urile sale USDT aflate în circulaţie sunt garantate 1 la 1 de o sumă echivalentă de active denominate în SUA, deţinute în rezervă.

Compania a intrat în probleme în trecut, deoarece autorităţile de reglementare şi economiştii au pus la îndoială integritatea activelor care stau la baza token-ului său.

Uruguay este considerată un lider în producţia de energie regenerabilă, obţinând peste 98% din producţia sa de electricitate din surse regenerabile, în principal energie eoliană şi hidroelectrică, potrivit Administraţiei americane pentru comerţ internaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO