ZF News

Turcii construiesc cu turci la Craiova: constructorul parcării de la Universitate ridică fabrica ETI

Turcii construiesc cu turci la Craiova: constructorul...

Autor: Andreea Neferu

05.03.2015, 00:07 2379
Compania cu activităţi în con­strucţii Synergy Construct, controlată de doi oameni de afaceri turci, va con­strui pentru 13 mil. euro fabrica de dulciuri de la Craiova a ETI, una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din Turcia. Unitatea de producţie, unde se vor realiza biscuiţi săraţi, biscuiţi dulci şi prăjituri, ar urma să fie finalizată în 8 luni (adică în octombrie), potrivit datelor oferite de Synergy.

Synergy Construct, care a construit şi parcarea subterană din Piaţa Universităţii din Capitală, a avut în 2013, ultimul an pentru care există date disponibile la Ministerul Finanţelor, o cifră de afaceri de aproape 5 mil. euro. Synergy Con­struct  este controlată de oamenii de afaceri turci Savaş Günata şi Huseyin Karali, potrivit informaţiilor ZF. 

Cazul fabricii de dulciuri a turcilor de la ETI, construită de o firmă ai cărei acţionari sunt tot turci, nu este singular pe piaţa locală, având în vedere că nu de puţine ori in­ves­titorii străini au preferat să lucreze cu firme de construcţii cu acţionari de aceeaşi naţionalitate pentru a-şi duce la bun sfârşit proiectele. Spre exem­plu, austriecii de la OMV au lucrat cu constructorul austriac Alpine (care ulterior a intrat în faliment la nivel inter­naţional) pentru impozantul sediu Petrom City din Bucureşti, în timp ce clădirea de birouri Sky Tower din Capitală, dezvoltată de austriecii de la Raiffeisen Evolution, a fost construită tot de o companie austriacă, constructorul Strabag.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO