ZF News

Un grup polonez preia afacerea Starbucks pe piaţa românească. Cine este în spatele noului acţionar

Un grup polonez preia afacerea Starbucks pe piaţa...

Autor: Dana Ciriperu, Cristina Roşca

09.03.2015, 00:07 1208

Compania poloneză AmRest care deţine peste 800 de restaurante pe 12 pieţe, a preluat fran­ciza locală a cafenelelor Starbucks de la un om de afaceri din Bulgaria, într-o tranzacţie de 16 mil. euro care a inclus 14 cafenele în România şi cinci în Bulgaria. „Vedem potenţial pentru triplarea numărului actual de cafenele în următorii ani (în România – n. red.). Nu putem însă înainta o dată precisă pentru acest plan“, spune Michal Serwatka, director pentru relaţia cu investitorii şi fuziuni şi achiziţii în cadrul AmRest.

Compania, care deţine francizele KFC, Pizza Hut, Burger King sau Starbucks pe mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est, este listată din 2005 la Varşovia şi are o capita­lizare de aproape 600 mil. euro. Cel mai mare acţionar este un fond controlat de grupul american de private equity War­burg Pincus. Printre ceilalţi acţionari importanţi se numără fondurile de pensii ale Aviva şi ING, dar şi grupul polonez din asigurări PZU. Warburg Pincus a avut în România mallul Armonia Brăila, primul mall intrat în faliment pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO