La ultimul preţ din piaţă, de 1,44 lei/titlu, pachetul de 18,46% din capitalul SIF1 valorează 145 milioane de lei (33 mil. euro). Acesta ar fi cel mai mare pachet de acţiuni scos la vânzare pe bursă din ultimele luni şi ar putea aduce o schimbare semnificativă în acţionariatul SIF-ului. Rămâne de văzut cine va cumpăra aceste acţiuni, în condiţiile în care fondurile de pensii private au expuneri reduse pe titlurile SIF1, la fel şi fondurile de acţiuni, după ce societatea a trecut printr-o situaţie delicată anul trecut când Dragoş Bîlteanu a fost arestat. Din grupul de acţionari fac parte şase firme: Aris Capital (cu beneficiari Gheorghe Bîlteanu, tatăl fostului preşedinte al SIF1, şi Nabil Lakis), Torch Invest SRL, Oshia Holdings Ltd, Macelia Investments Ltd, Smart Capital Investments Ltd şi Monticlifti Management Ltd.
Decizia de concertare a fost luată vineri, 27 februarie, de către ASF, iar grupul vizat trebuie să vândă acţiunile în termen de trei luni, respectiv până pe 27 mai. Deţinerile unui investitor sau ale unui grup de investitori prezumaţi că acţionează împreună (concertat) sunt limitate prin lege la 5% din capitalul SIF-urilor.
Pe 3 martie, societatea şi-a completat un loc din cele patru libere în consiliul de administraţie, în condiţiile în care numărul mare de candidaţi (21) a făcut ca voturile să se fragmenteze şi doar Bogdan Drăgoi să obţină majoritate de voturi. Cel mai probabil conducerea SIF-ului va fi completată în Adunarea Generală a Acţionarilor din bilanţ din aprilie.
Un alt eveniment aşteptat de investitori la SIF Banat-Crişana este ca societatea să anunţe ce planuri are cu profitul raportat anul trecut. SIF Banat-Crişana a raportat un profit de 142 milioane de lei în 2014, în urcare cu 77% faţă de 2013, însă din 2012, odată cu venirea lui Dragoş Bîlteanu la conducere, societatea nu a mai distribuit dividende, ci a capitalizat profitul. Rămâne de văzut dacă noul venit în CA-ul SIF1 va schimba politica de dividend.