ZF News

ZF TOP TRANZACŢII. Învaţă antreprenorii să crească prin achiziţii?

ZF TOP TRANZACŢII. Învaţă antreprenorii să crească...

Autor: Ioana David

10.03.2015, 00:04 135

Puţini sunt antreprenorii români care au testat reţeta creşterii prin intermediul achiziţiilor. Dar după o perioadă în care s-au luptat pentru supravieţuirea companiilor, încep oamenii de afaceri români să ia în considerare preluările ca modalitate de dezvoltare? Care sunt avantajele creşterii prin achiziţii? Cum se finanţează achiziţiile? Când ştie un antreprenor că a venit momentul să vândă? Dar să cumpere?

Toate aceste teme vor fi dezbătute în cadrul evenimentului ZF TOP TRANZACŢII, care va avea loc pe 31 martie în Capitală.

Consultanţi, manageri, antreprenori, avocaţi, bancheri, manageri din industria de private equity vin la evenimentul ZF TOP TRANZACŢII pentru dezbateri despre mersul sectorului de fuziuni şi achiziţii.

„Sunt un cititor al ZF cu o prezenţă activă pe piaţa de business, dar pulsul real al pieţei se simte îndeosebi la astfel de evenimente sub marca Ziarulului Financiar. (…) Trecerea în revistă a marilor tranzacţii cred că ne-a convins de faptul că avem o scenă dinamică şi că aproape orice zonă de activitate s-a dezgheţat sau cel puţin se simte un semnal pozitiv. Rămânem în aşteptarea retrospectivei pentru superlativele în afaceri la TOP TRANZACŢII 2015, ocazie bună să ne amintim de pilonii de rezistenţă ai economiei“, a spus Andrei Mocanu, director general al Kredyt Inkaso România.

Compania de recuperare creanţe Kredyt Inkaso, deţinută de grupul polonez cu acelaşi nume, este prezentă pe piaţa locală din ianuarie 2013 şi administrează creanţe de circa 500 de milioane de euro. Majoritatea creanţelor sunt credite negarantate ale persoanelor fizice, iar aproximativ o treime sunt credite corporate şi ale firmelor mici şi mijlocii.

Evenimentul ZF TOP TRANZACŢII de anul acesta are loc în contextul în care piaţa locală de fuziuni şi achiziţii a început să se dezmorţească, în timp ce la nivel global tranzacţiile au ajuns la nivelul record din 2007.

În cadrul evenimentului de pe 31 martie, ZF lansează o nouă ediţie a anuarului TOP TRANZACŢII, care prezintă cele mai mari deal-uri care au avut loc în 2014 şi în primele luni din 2015, dar premiază şi cele mai mari deal-uri din această perioadă.

Mai multe detalii despre eveniment se pot găsi pe pagina http://evenimente.zf.ro/Forumul ZF de fuziuni si achizitii. Revine apetitul pentru M&A?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO